Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απογοήτευση και αποχωρήσεις στελεχών προκάλεσαν οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010, 15:09
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στα εκλογικά δρώμενα του δήμου Κύμης-Αλιβερίου έλαβε ο δήμαρχος Αυλώνος κ. Κατσούλης Δημήτρης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς, τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τριγμούς στο χώρο του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν οι επιλογές υποψηφίων. Ο κ. Κατσούλης αφήνει σαφείς αιχμές, λέγοντας ότι "στόχος τους δεν πρέπει να είναι η τυφλή κομματική ή και «εσωκομματική» πολιτική βία".

Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση με βασικότερο τη διαπίστωση πως δεν συντρέχουν πολλές από τις προϋποθέσεις που έθετε.

"Παρά τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο πολιτικό πεδίο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι η επιλογή της δημιουργίας ενός ενιαίου Δήμου, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, υπήρξε η ορθή επιλογή, εκείνη που είναι ικανή να δώσει πνοή ανάπτυξης στον τόπο μας.

Όμως οι θεσμοί δεν λειτουργούν με αυτοματισμούς, λειτουργούν με τους ανθρώπους που τους στελεχώνουν.

Την ευθύνη λοιπόν για την επιτυχία ή την αποτυχία τους την έχουν οι αιρετοί κατά κύριο λόγο αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις που εμπλέκονται στην διαδικασία επιλογής και ανάδειξής τους.

Την ευθύνη την έχουν και οι πολίτες που τελικά θα επιλέξουν. Η ευθύνη δεν είναι αόριστη, είναι γενική αλλά και προσωπική.

Επειδή στην προσωπική πολιτική μου διαδρομή στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση πάντοτε είχα την προτεραιότητα της λογοδοσίας στους πολίτες οφείλω να τους ενημερώσω για την προσωπική μου στάση δεδομένου ότι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 δεν θα συμμετάσχω στα εκλογικά δρώμενα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Ο βασικός λόγος της μη συμμετοχής μου είναι ότι διαπιστώνω πως δεν συντρέχουν πολλές από τις προϋποθέσεις που έθετα και κυρίως η σφυρηλατημένη σε έναν ριζοσπαστικό προγραμματικό πλαίσιο ενότητα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Η ενότητα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι κλειδί για την προοπτική του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Η ενότητα πρέπει να επιδιώκεται έως την τελευταία στιγμή. Εγώ συνεπής σε όσα είχα δεσμευτεί κατά την φάση της εμπλοκής μου στη διαδικασία επιλογής υποψηφίου δημάρχου έχω δηλώσει ότι στηρίζω την Απόφαση του ΠΑΣΟΚ. Όποιος και να ήταν ο υποψήφιος αυτό θα έκανα.

Διαφορετικά δεν θα μετείχα στις διαδικασίες. Το εάν ήταν σοφή η επιλογή μου να μετάσχω στις διαδικασίες είναι άλλο θέμα. Γι' αυτό ίσως δημοσιοποιήσω την αυτοκριτική μου στον κατάλληλο χρόνο και χώρο.

Στα πολιτικά δρώμενα, στον Δήμο και στην αντίστοιχη τοπική κοινωνία των πολιτών, από τούδε και στο εξής συμμετέχω ως ενεργός πολίτης ο οποίος θεωρεί καθήκον του να διαμορφώνει και να διατυπώνει θέσεις και απόψεις και αυτές να τις θέτει στην κρίση των συμπολιτών του. Η ενεργή κοινωνία των πολιτών είναι ένα από τα ικανά και αναγκαία θεσμικά και πολιτικά αντίβαρα στην εκάστοτε δημοτική αρχή.

Σε όλους τους φίλους, συνοδοιπόρους στην παράταξη, διαχρονικά, τους συμβουλεύω να βαδίσουν με γνώμονα την ρεαλιστική σκέψη και μετά το συναίσθημα. Να στοχεύσουν εκεί που πρέπει.

Στόχος δεν είναι ο «άλλος» μέσα στην προοδευτική δημοκρατική παράταξη, αυτός είναι το άλλο μισό για να φτιάξουμε την ενότητα.

Στόχος δεν είναι η τυφλή κομματική ή και «εσωκομματική» πολιτική βία.

Στόχος είναι η διαμόρφωση μίας ισχυρής, δημοκρατικής, ανοικτής στην κοινωνία Δημοτικής Αρχής που να πιστεύει στην ενότητα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και να την μεταβάλλει σε μοχλό ισομερούς ανάπτυξης για την περιοχή.

Έτσι ολοκληρώνεται η διαδρομή μου στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Την υπηρέτησα ως αιρετός δώδεκα χρόνια από αυτά οκτώ χρόνια ως Δήμαρχος Αυλώνος και επίσης οκτώ χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Εύβοιας. Ήταν τα χρόνια του «Καποδίστρια», μία μεταρρύθμιση σταθμός με την οποία συνδέθηκα ποικιλοτρόπως, είναι κομμάτι της ζωής μου".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.