Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στη συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Δράσης Αλιβερίου ο Κώστας Μιχαήλ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010, 13:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην πλατεία Αλιβερίου η Λαϊκή Επιτροπή Δράσης της ευρύτερης περιοχής παρευρέθηκε και μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου με το ΚΚΕ κ. Μιχαήλ Κώστας.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: "Ζούμε τις συνέπειες αυτής της επίθεσης 23 απολύσεις στην Σέλμαν. Με εφαρμογή της διάταξης για αύξηση στο 5% των απολύσεων κατά χώρο νόμιμες απολύσεις, για το αστικό κράτος βαριά παράνομες.

Μέρα με τη μέρα συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο την ανάγκη για λαϊκή οικονομία. Να γίνει κοινωνική λαϊκή περιουσία ο κλάδος επεξεργασίας πρώτων υλών, οι κλάδοι της μεταποίησης, η παραγωγή μηχανημάτων, η ενέργεια,οι μαζικές μεταφορές,οι τηλεπικοινωνίες,το συγκεντρωμένο εμπόριο, με στόχο όσο το δυνατόν πιο αυτοδύναμη οικονομία, μειώνοντας την εξάρτησή της από το εξωτερικό εμπόριο και τις συναλλαγές με τις καπιταλιστικές οικονομίες".

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μιχαήλ έκανε στο θέμα της καύσης RDF, στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι, λέγοντας ότι η αντίθεσή τους εκφράστηκε με διαδοχικές παρεμβάσεις στη Βουλή, με διαμαρτυρίες στις κυβερνήσεις και στους αρμόδιους φορείς αλλά και με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του λαού του Αλιβερίου.

"Συνεπείς σ' αυτή την κατεύθυνση καταγγέλλουμε την υπογραφή άδειας καύσης RDF από τον αρμόδιο Αντινομάρχη της Νομαρχίας Εύβοιας, άδεια που εναρμονίζεται με τους στόχους και τις επιδιώξεις του οικονομικού ομίλου της ΑΓΕΤ, διαμορφώνει επικίνδυνη κατάσταση σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού της περιοχής Αλιβερίου. Απαιτούμε να ανακληθεί - ακυρωθεί η άδεια αυτή και συνεχίζουμε την πολύμορφη πάλη για να μην περάσουν τα σχέδια για την καύση των σκουπιδιών".

Επίσης, ο κ. Μιχαήλ έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροϊδιοκτήτες και αυτοαπασχολούμενοι, στην απελευθέρωση του τομέα οδικών μεταφορών, στο θέμα της ρύθμισης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, το αναπτυξιακό πρόγραμμα, τις ανατιμήσεις, τονίζοντας πως "λαός είναι αντιμέτωπος με τις συνέπειες μιας βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της άγριας ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και των διεθνών συμμάχων της στο εισόδημα μας και σε κατακτήσεις μας".

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να ξεσηκωθούν ,"να μην αφήσουν να περάσει η νέα αυτή επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.