Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συσπείρωση ενάντια στο μνημόνιο επιδιώκει ο ΣΥΝ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010, 13:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Στουπή Νίκου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη στήριξη του ΣΥΝ, εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία απευθύνουν κάλεσμα συμπόρευσης στο "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας" και στην επικεφαλής του, Δέσποινα Σπανούδη, με στόχο τη κάθοδο στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

"Οι δυνάμεις του Συνασπισμού στη Στερεά Ελλάδα θα συμμετέχουν στις περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και θα επιδιώξουν τη δημιουργία ενός ευρύτατου πολιτικού ρεύματος που θα προωθεί:

  • Την αντίσταση στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μνημονίου, που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και ιδιαίτερα τις αρνητικές επιπτώσεις της πολιτικής του Μνημονίου στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.
  • Τις αρχές και τις ιδέες για μια σύγχρονη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, αποτελεσματική και αποκεντρωμένη περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
  • Την ανάδειξη και διατύπωση ενός ολοκληρωμένου κοινωνικού και αναπτυξιακού σχεδίου για την Στερεά Ελλάδα, μέσα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, και με κύριο εργαλείο τον Δημοκρατικό Προγραμματισμό.

Επιδίωξή μας είναι η συγκρότηση ενός δυναμικού μετώπου που θα συσπειρώνει τις δυνάμεις της αριστεράς και τις οικολογίας, καθώς και δυνάμεις από τους χώρους των κοινωνικών κινημάτων, του μαχόμενου αγροτικού κόσμου των γυναικών, της επιστήμης, του πολιτισμού.

Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα συνεργασίας και εκλογικής συμπόρευσης με την πρωτοβουλία "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας". Αμεσα θα απευθύνουμε πρόσκληση συνάντησης, προκειμένου να ανιχνευτεί η δυνατότητα διαμόρφωσης ενιαίου ψηφοδελτίου για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία, ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα του λαού της περιοχής.

Ανεξάρτητα από το αποτελέσματος της συνάντησης είναι προφανές ότι στους αγώνες του λαού και απέναντι στα τεράστια κοινωνικά παραγωγικά και οικολογικά προβλήματα της περιοχής, θα εξακολουθήσουμε να διατηρούμε κοινή συναγωνιστική και προγραμματική πορεία".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.