Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Χτυπάνε" τις πολύτεκνες οικογένειες

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010, 13:34
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Την αντίθεσή του εκφράζει ο Σύλλογος Χαλκίδας και Περιχώρων στα σχέδια μείωσης και κατάργησης του επιδόματος τρίτου παιδιού και του επιδόματος της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.

Για το θέμα αυτό ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ κ. Μαρίνος Γιώργος ενημερώνει πως ήδη κατέθεσαν σχετική αναφορά και τονίζει ότι:

"Πρόκειται για μια ακόμη πρόκληση σε βάρος των πολυτέκνων οικογενειών που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα οδυνηρό τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η οποία εκδηλώνεται με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη μεγάλη ακρίβεια στα είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης και γενικότερα στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα.

Η οδυνηρή αυτή κατάσταση σε συνδυασμό με τη συνεχή υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και καταδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, των τραπεζιτών βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων και μεγαλοεργολάβων που ταΐζουν όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι πολύτεκνες οικογένειες, όπως και οι άλλες λαϊκές οικογένειες δεν έχουν καμιά ευθύνη ούτε για την καπιταλιστική κρίση, ούτε για τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.

Να τα πληρώσουν αυτοί που τα προκάλεσαν, που τα δημιούργησαν, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα".

Ο Γιώργος Μαρίνος στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα
Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία που κατέληξε έξω από κατάστημα της αλυσίδας "Ατλάντικ", οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.