Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Προβλήματα στέγασης στο 2ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010, 12:20
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Σημαντικές εξακολουθούν να είναι οι ανάγκες σχολικής στέγης στο Νομό της Εύβοιας. Η επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Ντούρου Σοφία απέστειλε επιστολή προς τον Νομάρχη κ. Μπουραντά, τον αντινομάρχη κ. Βουρδάνο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλία σχετικά με το πρόβλημα στο 2ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς.

Για το θέμα αυτό, επίσης, η κα Ντούρου είχε ζητήσει να γίνει συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου την 1η Σεπτεμβρίου.

Η επιστολή με την οποία επανέρχεται, στο πλαίσιο άσκησης πιέσεων για την επίλυση του προβλήματος έχει ως εξής:

"Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως πώς προτίθεστε να λύσετε το πρόβλημα της στέγασης του 2ου Νηπιαγωγείου Δροσιάς.

Ήδη το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο, σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.

Ποιες ενέργειες γίνονται ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου, τη μόνη απόφαση που θεωρούμε ότι μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που χρονίζει.

Όπως ήδη γνωρίζετε πολλά νηπιαγωγεία στεγάζονται σε απαράδεκτα κτίρια εδώ και πολλά χρόνια και στην Χαλκίδα και σε άλλες περιοχές του νομού.

Έχουμε φέρει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και θα το επαναφέρουμε όσο μικρά παιδιά 4-5 χρονών βρίσκονται «στοιβαγμένα» σε νοικιασμένα μαγαζιά ή παλιά σπίτια, χωρίς καν τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, χωρίς προαύλια, χωρίς αερισμό, με τα νερά να τρέχουν στους τοίχους".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.