Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Γιώργος Μαρίνος: "Παλέψτε για δημόσια, δωρεάν παιδεία"

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010, 14:07
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Τους πολίτες καλεί στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ κ. Μαρίνος Γιώργος, να παλέψουν για μια ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

Πιο συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει:

"Αυτό που στερεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού είναι η επιδίωξη της πλουτοκρατίας για περισσότερα κέρδη. Προετοιμάζουν την αυριανή φθηνή και παραιτημένη από δικαιώματα εργατική δύναμη.

Είναι ψέματα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την Παιδεία! Η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, στους βιομηχάνους και στους επιχειρηματίες. Τα παίρνει από σένα και από το μέλλον των παιδιών σου και τα δίνει εκεί που θέλει το κεφάλαιο.

Αυτοί που παίρνουν το μισθό, τη σύνταξη, τις εισφορές τόσων χρόνων, την υγεία και την ασφάλιση, είναι αυτοί που τώρα προωθούν ένα σχολείο που τη λειτουργία του θα την πληρώσουν ξανά οι λαϊκές οικογένειες. Η «πιο δύσκολη χρονιά στην εκπαίδευση» που υποκριτικά υπογραμμίζει η κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του μνημονίου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ.

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης μπαίνουν επί τάπητος και στις τοπικές εκλογές. Κι αυτό γιατί ο «Καλλικράτης» προβλέπει να αναλάβουν την ευθύνη των σχολείων οι δήμοι και οι περιφέρειες. Πρακτικά, δηλαδή, θα επιταχυνθεί η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Τα αδιέξοδα που σήμερα βλέπουμε στους παιδικούς σταθμούς, θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλες τις βαθμίδες.

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν στο επίκεντρο το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση, το δικαίωμα των οικογενειών να σπουδάζουν τα παιδιά τους σύγχρονα, σωστά και χωρίς να πληρώνουν δύο και τρεις φορές. Στο κέντρο της προσοχής βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί που πρέπει να απολαμβάνουν το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία με μισθούς που να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες και υποχρεώσεις τους".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.