Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ οι μελέτες για αρχαίο θέατρο Ερέτριας και ιερό της Αυλιδείας Αρτέμιδος

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009, 16:00
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, συνεδρίασε την Τρίτη 2 Ιουνίου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ομόφωνα αποφάσισε την έγκριση των μελετών που αφορούν στα έργα της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Ερετρίας και της αναστήλωσης και ανάπλασης του χώρου του Ιερού της Αυλιδείας Αρτέμιδος.

Το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας βρίσκεται σήμερα σε πολύ άσχημη κατάσταση και κινδυνεύει με κατάρρευση. Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ, θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την προσωρινή στερέωση των ετοιμόρροπων τμημάτων, θα αποκατασταθούν οι οκτώ πρώτες σειρές από το κοίλον που σώζονται, θα μελετηθεί το διάσπαρτο υλικό με στόχο την επανένταξη των κατακείμενων μελών στο σώμα του μνημείου και θα πραγματοποιηθεί συντήρηση και καθαρισμός των επιφανειών και του χώρου.

Όσον αφορά το ιερό της Αυλιδείας Αρτέμιδος, θα συντηρηθεί και θα διαμορφωθεί σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο. Προβλέπονται ήπιες παρεμβάσεις ώστε να μπορεί να υποδεχθεί επισκέπτες. Ο υπάρχων δρόμος που διχοτομούσε το χώρο θα καταργηθεί και θα «μετακινηθεί» ανατολικά, με ευθύνη και έξοδα της Νομαρχίας. Η διαδρομή της επίσκεψης θα ακολουθεί σχεδόν τον «αρχαίο δρόμο» και θα δημιουργηθεί φυλάκιο-εκδοτήριο με στεγασμένη είσοδο, πάρκινγκ και τουαλέτες.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.