Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ικανοποίηση του Μητροπολιτη Καρυστίας για την εκτέλεση του νέου άξονα Χαλκίδας - Κύμης

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009, 17:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ έστελε επιστολή στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά σχετικά με την εκτέλεση του νέου οδικό άξονα Χαλκίδας - Κύμης, στην οποία υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία που έχει ο δρόμος για την περιοχή. Παρατίθεται η επιστολή:

"Προσέχουμε το σχεδιασμό, παρακολουθούμε τον προγραμματισμό και βλέπουμε την εκτέλεση των οδικών αξόνων της χώρας και χαιρόμαστε. Επιτέλους και η Ελλάδα γίνεται Ευρώπη.

Όωμς δημιουργείται λύπη (όχι από μίσος για την επιτυχία των άλλων), αλλα από τον παραγκωνισμό της Εύβοιας και, δη, της επαρχίας Καρυστίας, που έχει φτάσει να πιστεύει ότι η "Εύβοια δεν είναι Ελλάδα", βλέποντας και ταξιδεύοντας στο υπάρχον οδικό της δίκτυο.

Ένα παράδειγμα είναι ενδεικτικό χαρακτηριστικό και πειστικό. Ο σημερινός οδικός άξονας Κύμης - Χαλκίδας είναι 92 χλμ. Ο δρόμος αυτός: α. περνάει από 18 κατοικημένες κωμοπόλεις, χωριά και οικισμούς, β. η σήμανσή του με διπλή γραμμή και στροφές εκτείνεται σε μήκος περίπου 65 χλμ., και γ. η μονή γραμμή για προσπέραση (διακεκομμένη) δεν ξεπερνά τα 10 χλμ. περίπου.

Βάσει αυτών των πραγματικών δεδομένων και εάν εφαρμοστεί πιστά χωρίς παραβάσεις και υπερβάσεις ο ΚΟΚ, ο χρόνος που χρειάζεται για να διανυθεί η απόταση Κύμης - Χαλκίδας (92 χλμ.) πλησιάζει την 1.30 ώρα, δηλαδή ταχύτητα 60 χλμ. την ώρα για τα σύγχρονα αυτοκίνητα που μόλις ξεκινήσουν, το κοντέρ αγγίζει τα 40 χλμ..

Απίθανο για την εποχή, πραγματικό όμως για την περιοχή και αυτή την κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε και να κινούμεθα καθημερνά και να είμαστε δυστυχώς παραβάτες του ΚΟΚ, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται πρόστιμα και, το οδυνηρότερο, να θρηνούμε και θύματα από τροχαία.

Αυτό το οδικό "τούνελ" φαίνεται ότι τελειώνει και βγαίνουμε στο φως "στην άλλη Ελλάδα". Και αυτή τη φωτεινή ακτίνα, βλέπουμε στην απόφαση του Υπουργείου να υιοθετήσει το νέο δρόμο Κύμη - Χαλκίδα, να χαρακτηρίσει τον άξονα αυτό και να προχωρήσει την εκτέλεση του έργου με τη δημοπράτηση της προμελέτης.

Έχει ήδη τονιστεί η σκοπιμότητα, η ωφέλεια και οι προοπτικές που εξυπηρετούν το έργο αυτό για τη νησιωτική και ευβοϊκή, αλλά και την ευρύτερη μεσογειακή περιοχή, που έχουν αναγνωριστεί και διατυπωθεί σε Αποφάσεις και Ψηφίσματα των ενδιαφερόμενων φορέων.

Και δεν χρειάζεται να επαναλάβω. Θέλω να εκφράσω για την απόφαση αυτή την ικανοποίηση του ευσεβούς λαού της Καρυστίας, που αποδέχεται μετά χαράς και αποδέχεται μετ' ευχαριστιών την απόφαση της προμελέτης.

Να συγχαρώ τον κ. δήμαρχο Κύμης για την πρωτοβουλία και προώθηση του θέματος, αλλά και όλους τους φορείς που συνευδοκούν και συνενεργούν για το θέμα αυτό και να ευχαριστήσω εσάς κ. υπουργέ, και τους συνεργάτες σας διότι, έστω και αργά, αφαιρείτε το ερωτηματικό αν είναι η Εύβοια Ελλάδα και τοποθετείτε το θαυμαστικό ότι είμαστε για το υπουργείο έργων στον άξονα στον άξονα και το πρόγραμμα οδικών μελετών και έργων ολόκληρης της Ελλάδας.

Ευχόμαστε να προχωρήσουμε στο δύσκολο αυτό έργο συστηματικά και σύντομα όλη την πορεία που απαιτείται, για να δούμε και να πορευτούμε τη λεωοφόρο Κύμης - Χαλκίδας, χαίροντες και συγχαίροντες".

Σχετικά θέματα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.