Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Την 1η Απριλίου ο διαγωνισμός για την προμελέτη του νέου οδικού άξονα Χαλκίδα-Κύμη

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009, 18:47
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Από το ΥΠΕΧΩΔΕ κοινοποιήθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμελέτη του νέου οδικού άξονα Χαλκίδα - Κύμη, που θα διεξαχθεί στη 1 Απριλίου. Ο δήμος Κύμης με ανακοίνωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του, γιατί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 5 περίπου χρόνια για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Χαλκίδα-Κύμη και την αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης ως πύλη εξόδου της χώρας για το βόρειο - βορειοανατολικό Αιγαίο και την Τουρκία, υιοθετήθηκε από την Πολιτεία και αρχίζει πλέον να έχει ορατά αποτελέσματα. Παράλληλα ευχαριστεί όσους στηρίξαν την πρόταση αυτή, καθώς και την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, τον κ. Σουφλιά.

Το αντικείμενο της σύμβασης του διαγωνισμού αφορά την εκπόνηση μελετών οδοποιϊας, μέχρι του σταδίου της προμελέτης, καθώς και των αντίστοιχων υποστηρικτικών και περιβαλλοντικών μελετών για τη νέα χάραξη του οδικού άξονα Χαλκίδας-Κύμης. Η παρούσα προκήρυξη περιλαμβάνει: α) τη σύναψη τριών χωριστών συμβάσεων με διαφορετικούς αναδόχους για την εκπόνηση αντίστοιχων προκαταρκτικών (αναγνωριστικών) μελετών και β) τη σύναψη μίας σύμβασης με έναν από τους άνω αναδόχους για την εκπόνηση της προμελέτης του ως άνω έργου.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού άξονα Χαλκίδα-Κύμη θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη τόσο της περιοχής αυτής όσο και της περιοχής των γειτονικών νήσων του Αιγαίου από την ευκολότερη, ασφαλέστερη και συντομότερη διασύνδεσή τους από το λιμάνι της Κύμης. Η συνολική αμοιβή για τη μελέτη είναι 1.670.000 ευρώ.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.