Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο Ιβάν Σαββίδης στη Χαλκίδα για την Ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008, 11:22
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Στη Χαλκίδα βρέθηκε ο Ρώσος βουλευτής, Ιβάν Σαββίδης, προσκεκλημένος του βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου, την Κυριακή 25 Μαΐου, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «οι Κομνηνοί».

Παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και ακολούθησε δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Στο μήνυμά του προς του Έλληνες ο κ. Σαββίδης τόνισε, πως αυτό που ζητάνε είναι όχι η εκδίκηση αλλά να στραφεί η προσοχή όλου του κόσμου στη φοβερή γενοκτονία και να αναγνωρίσει, όπως έχει υποχρέωση η Τουρκία, τη γενοκτονία και να ζητήσει συγνώμη για τις δολοφονίες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως δεν θα σταματήσει ποτέ να ψάχνει υποστηρικτές για την αναγνώριση της γενοκτονίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι στη Χαλκίδα βρήκε ομοϊδεάτες με τους οποίους θα αγωνιστούν από κοινού για την επίτευξη του αγώνα.

Το μήνυμα που έστειλε είναι πως δεν θα γονατίσουν ποτέ και ευχήθηκε να μην αισθανθεί κανένας λαός την έννοια της γενοκτονίας και το τι σημαίνει να φεύγεις από τη γη σου.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.