Συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε διεθνείς εκθέσεις

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008, 15:27

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε με περίπτερο στη διεθνή έκθεση LONDON INTERNATIONAL WINE & SPIRITS FAIR 2008 που έγινε στο Λονδίνο από 20-22 Μαΐου, στον εκθεσιακό χώρο excel London. Την έκθεση που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, επισκέφθηκαν μεγάλα δίκτυα διανομών και επιχειρηματιών, πολλοί εμπορικοί επισκέπτες και ομογενείς της χώρας.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν μεταξύ των άλλων ο κ. Λεωνίδας Χαρίτος Α' Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, ο κ. Μάκης Πέππας Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Τουρισμού για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και ο κ. Παναγιώτης Παπασταύρου Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου συμμετείχαν οι ευβοϊκές εξαγωγικές επιχειρήσεις:

  1. Απόστολος Λύκος winery
  2. Ε. Σαμπάνη ΑΕ
  3. Γ. Λεοντάρης - Ε. Λλειβαδίτης ΟΕ

Επίσης στο περίπτερο προβλήθηκαν κρασιά και ποτά από τις επιχειρήσεις:

  1. Νικόλαος Μιτζιφίρης
  2. Ευάγγελος Σταύρου
  3. Κ. Τζελάς - Ι. Σκουρτανιώτης ΟΕ.

Τα ευβοϊκά κρασιά και ποτά προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης από τον ΟΠΕ και με τη λειτουργία wine bar στο χώρο της έκθεσης με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine και κατά γενική ομολογία αξιολογήθηκαν θετικά για την ποιότητα τους, τόσο από τους γευσιγνώστες όσο και από τους επισκέπτες του περίπτερου του Επιμελητηρίου.

Επίσης, αναχώρησε και ήδη βρίσκεται στην Ρώμη της Ιταλίας Εμπορική Αποστολή του Επιμελητηρίου Ευβοίας στα πλαίσια του προγράμματος "Leonardo da Vinci". Ειδικότερα 20 μέλη του κλάδου "Ένδυση και Υπόδηση" για το διάστημα 24-30 Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν στην Ρώμη και την ευρύτερη περιοχή χώρους παραγωγής και εμπορίας για ότι έχει σχέση με την ένδυση και υπόδηση όπως το μεγαλύτερο κέντρο χονδρικού εμπορίου της Νότιας Ιταλίας CIS NET (NOLA), μεγάλα OUTLET της Ρώμης κ.λ.π..

Παράλληλα τα μέλη αυτά θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με προμηθευτές και να συζητήσουν πιθανή συνεργασία. Τέλος τα μέλη της αποστολή θα έχουν την ευκαιρία στον ελεύθερό τους χρόνο να κάνουν περιήγηση στην πόλη της Ρώμης και να επισκεφθούν βασικά ιστορικά μνημεία της πόλης.

Αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ντέπυ Σεπετή ενώ από πλευράς υπηρεσίας την αποστολή συνοδεύει η υπάλληλος Π. Τσάκου. Παρόμοια αποστολή θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το καλοκαίρι πιθανά τον Σεπτέμβριο 2008. Οι ενδιαφερόμενοι γι αυτή την αποστολή (από τον κλάδο ένδυση και υπόδηση) θα πρέπει έγκαιρα να δηλώσουν συμμετοχή.

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο