Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Περλεπέ: «Κυβερνητική αδιαφορία για την πυροπροστασία των δασών»

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2008, 11:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Κστερίνα Περλεπέ, με παρέμβασή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητούσε την άμεση απόδοση των πιστώσεων στους ΟΤΑ του νομού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάγκες από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που για την Εύβοια είναι εξαιρετικά επείγον ζήτημα και λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού.

Για παράδειγμα, σε σχετικό αίτημα του Δήμου Ιστιαίας, το οποίο κατέθεσε η βουλευτής ως αναφορά στη Βουλή, το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών δασοπυρόσβεσης της περιοχής αυτής δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 200.000 ευρώ.

Απαντώντας στην αναφορά, ο αρμόδιος Υφυπουργός, αναφέρει ότι «στο προσεχές διάστημα πρόκειται να προωθηθεί η κατανομή των κονδυλίων της πυροπροστασίας προς όλους τους Ο.Τ.Α. της χώρας η οποία πραγματοποιείται ύστερα από κατάθεση πρότασης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Η κυρία Περλεπέ σε δήλωσή της τονίζει: «Φτάσαμε σχεδόν στο καλοκαίρι και τα αρμόδια Υπουργεία και η Πολιτική Προστασία δεν έχουν ακόμα κάνει τίποτα για την πρόληψη νέων καταστροφών όπως οι περσινές, οι ΟΤΑ δεν γνωρίζουν τι ποσό ενισχύσεων θα λάβουν για αυτές τους τις ανάγκες, ούτε πότε θα δοθούν χρήματα για να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Πιστώσεις που έπρεπε να είχαν ήδη δοθεί και έργα που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού για την προστασία από τις πυρκαγιές και από άλλα καιρικά φαινόμενα, καθυστερούν ανεπίτρεπτα με ευθύνη της Κυβέρνησης και οι πολίτες αισθάνονται πάλι απροστάτευτοι στις θεομηνίες».

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.