Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκδήλωση του τμήματος Αλιβερίου της Ε.Ε.Σ. για το περιβάλλον

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008, 11:38
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών πραγματοποίησε το Σάββατο 19 Απριλίου εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου αφιερωμένη, αφ' ενός στη μνήμη του πρώτου προέδρου της, Παναγιώτη Κατέβα και αφ' ετέρου στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας που τόσο δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται με τις περυσινές πυρκαγιές αλλά και με τις ανεξέλεγκτες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

  • α) Ομιλία-διάλεξη από κ. Ηλία Μαριολάκου, Ομ. Καθηγητή Γεωλογίας του Παν/μίου Αθηνών με θέμα: «Μια γεωμυθολογική και πολιτισμική προσέγγιση της γεωπεριβαλλοντικής εξέλιξης του ευρύτερου χώρου της Εύβοιας».
  • β) Βράβευση αριστούχων μαθητών στη μνήμη του Π. Κατέβα.
  • γ) Συναυλία από τη χορωδία Αλιβερίου.

Με εκλαϊκευμένο - επιστημονικό και παραστατικό λόγο, συνδυασμένο με προβολή διαφανειών, ο κ. Μαριολάκος καθήλωσε το πολυάριθμο ακροατήριο με το ενδιαφέρον θέμα που ανέπτυξε. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη συμβολή του γεωλογικού και φυσικογεωγραφικού δυναμικού στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού, κυρίως στη θρησκεία, τις γνώσεις και το πολιτικό σύστημα. Πληροφορήθηκαν για τις γεωλογικές μεταβολές στην Εύβοια από την εποχή που ήταν ενωμένη με την Αττική και τέλος ενημερώθηκαν για τη στενή σχέση του νησιού μας με τους μύθους που αναφέρονται σ' αυτό.

Η χορωδία Αλιβερίου πλαισίωσε την εκδήλωση με μια υπέροχη συναυλία.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.