Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ευβοϊκή συμμετοχή στο 20ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008, 13:18
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του Porto Carras της Χαλκιδικής το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008 (ατομικό και ομαδικό) από 19 έως 21 Απριλίου. Το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα διεξάγεται σε ετήσια βάση και είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Αγωνίζονται μαθητές και μαθήτριες που έχουν προκριθεί από περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα. Φέτος υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 παιδιά συμμετείχαν στους προκριματικούς σχολικούς αγώνες όλων των περιοχών.

Η έναρξη των αγώνων έγινε στις 19 Απριλίου με το ομαδικό πρωτάθλημα δημοτικών και γυμνασίων και στις 20 και 21 Απριλίου ακολούθησαν οι αγώνες ανά τάξη στο ατομικό πρωτάθλημα με ελβετικό σύστημα 9 γύρων, ενώ παράλληλα διεξήχθη σε τέσσερις ομίλους το ανοιχτό πρωτάθλημα (Α'-Β'- Γ' Δημοτικού, Δ'- Ε'- ΣΤ' Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Σε κάθε κατηγορία βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι νικητές καθώς και τα τρία πρώτα κορίτσια.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν, για πρώτη φορά, 34 μαθητές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια του Νομού Ευβοίας. Η μαζική αυτή παρουσία ήταν η συνέχεια και το επιστέγασμα της πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης του 20ου Νομαρχιακού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι Ν. Ευβοίας 2008 στο οποίο συμμετείχαν 157 μαθητές (από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Ν. Ευβοίας) και το οποίο, για πρώτη φορά, ύστερα από αιτιολογημένο αίτημα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, έδινε απευθείας προκρίσεις στην τελική φάση.

Αξίζουν συγχαρητήρια, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των μαθητών και των συνοδών τους καθώς και του επισήμου περιφερειακού προπονητή της Ε.Σ.Ο. για τη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια κ. Κώστα Κόρδη, τον οποίο συνεχάρησαν όλοι οι γονείς για την άψογη και αποτελεσματική εκπαίδευση πάρα πολλών μαθητών στα σχολεία της Εύβοιας και στα τμήματα της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών και της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας.

Παρατίθενται αναλυτικά οι βαθμολογίες των συμμετεχόντων μαθητών από την Εύβοια:

Ατομικό κλειστό

Νήπια
Σοϊλεμέζης Πάρης 5

Α' Δημοτικού
Πετρόπουλος Φίλιππος 3
Φλώρος Παναγιώτης 2½

Β' Δημοτικού
Ματζώρος Γεώργιος 5½
Κονκούρη Δανάη 2½

Γ' Δημοτικού
Σοϊλεμέζης Γεώργιος 6
Φλώρος Γεώργιος 4
Μαντζούτας Ανδρέας 3

Δ' Δημοτικού
Μπουρνάζος Κωνσταντίνος 5
Χατζηλία Έρση 3

Ε' Δημοτικού
Σφυρίδης Γιάννης 3
Ζησίμου Παρασκευή 3
Ισμίρογλου Βασιλική 3
Μεταξάς Μιλτιάδης 3

ΣΤ' Δημοτικού
Σοϊλεμέζης Κωνσταντίνος 4
Κυμουρτζής Αγαθοκλής 3½
Δεσύπρη Αρετή 3½
Τζανέτος Ευάγγελος 2

Α' Γυμνασίου
Τζανής Γεώργιος 3
Κουρούμπα Μαρία 3
Πόγκας Γεώργιος 3

Β' Γυμνασίου
Δούκας Πέτρος 5
Τσουνής Σεραφείμ 4
Αρβανίτης Στέφανος 3

Γ' Γυμνασίου
Παύλου Ιωακείμ 3½
Παύλου Αντώνιος 3½
Βασιλείου Ιωάννης 3½

Ατομικό ανοιχτό

Όμιλος Β'

Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού
Δασκαλάκης Νικόλαος 3½
Μπουρνάζος Γεώργιος 3
Κουρουμπάς Χάρης 2
Κονκούρη Νεφέλη 2

Όμιλος Γ'

Γυμνάσια
Κουρουμπάς Κωνσταντίνος 4
Τσαγανάκη Αναστασία 3½
Παπαδήμα Ευθυμία 3½

Ομαδικό
20ο δημοτικό Χαλκίδας 12½

Τα φετινά Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης. Την απονομή των βραβείων τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών της Τεχνικής Ολυμπιακής κ. Κωνσταντίνος Στέγγος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Θεοδωρίδης, πολλοί άλλοι παράγοντες, γονείς, φίλοι του σκακιού και κυρίως, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με νέο ρεκόρ συμμετοχών αφού αγωνίστηκαν συνολικά στο Porto Carras 773 μαθητές και μαθήτριες (σε όλα τα πρωταθλήματα και open τουρνουά).

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.