Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κοινό μέτωπο όλων των φορέων του δήμου Κηρέως ενάντια στη λιθανθρακική μονάδα στο Μαντούδι

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008, 21:59
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των φορέων του δήμου Κηρέως στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Πρόδρομου Ενωτιάδη. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των φορέων και η δημιουργία ενός πλατιού και μαζικού κινήματος των πολιτών του δήμου ενάντια στην εγκατάσταση της λιθανθρακικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Μαντούδι.

Στο Δημαρχείο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 51 συλλόγων του δήμου Κηρέως. Απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής της κ. Τριάντη, ενώ το παρόν έδωσαν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Στάθης Λιαγκάκης. Αυτό που έγινε φανερό, είναι ότι όλοι είναι πεπεισμένοι για τις καταστροφικές επιπτώσεις για την περιοχή από την προοπτική της εγκατάστασης μιας τέτοιας μονάδας.

Χαρακτηριστικό της συνάντησης ήταν η ενότητα όλων των φορέων, η αγωνιστική τους διάθεση, να προχωρήσουν σε όποιες μορφές κινητοποίησης χρειαστεί.

Από πολλούς επισημάνθηκε το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει αντίδραση από όλους τους δήμους της Βόρειας Εύβοιας και συνεργασία, ενώ θα πρέπει να αφυπνιστούν και οι πολίτες της Χαλκίδας που, "από ότι φαίνεται, δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τη σπουδαιότητα του θέματος και τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν και στους ίδιους".

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη δυναμικών κινητοποιήσεων, που θα κάνουν γνωστό το θέμα σε πανελλήνιο επίπεδο για να πιέσουν την κυβέρνηση να μην δώσει άδεια στην Ηρων Θερμοηλεκτρική.

Οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν στη δημιουργία μιας Επιτροπής Αγώνα που συμπεριλαμβάνει το Δήμο Κηρέως και όλες τις κοινωνικές εκφράσεις, φορείς και συλλόγους που αντιδρούν στο εργοστάσιο λιθάνθρακα. Η Επιτροπή θα συντονίσει το μεγάλο συλλαλητήριο εναντίον του λιθάνθρακα στην πλατεία Μαντουδίου που προγραμματίζεται στις 21 ή στις 22 Μαρτίου (η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί από το προσεχές Δ.Σ. Κηρέως στις 7 Μαρτίου) και θα ανακοινωθεί αμέσως. Μετά το συλλαλητήριο, θα προετοιμαστεί μεγάλη διαμαρτυρία στη Χαλκίδα και στην Αθήνα. Η Επιτροπή θα έρθει σε επαφή με όλες τις αντίστοιχες κινήσεις στο νομό και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρα που αντιδρούν στο λιθάνθρακα για να συντονίσει τον κοινό αγώνα εναντίον των λιθανθρακικών μονάδων.

Επίσης συμφώνησαν σε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας (κάντε κλικ εδώ) με το οποίο ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθεί καμία εγκατάσταση εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα στο Μαντούδι.

Ο δήμαρχος Κηρέως, Πρόδρομος Ενωτιάδης, τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των πολιτών του δήμου. Υπογράμμισε ότι το θέμα δεν έχει λήξει με την εγκατάσταση της μονάδας, παραμένει υπαρκτό και θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός της δράσης τους. Ανέφερε ότι η αντίδραση του δήμου κινείται σε τέσσερα πλαίσια: διοικητικά μέτρα, νομικά μέτρα, επηρεασμός της πολιτικής απόφασης και τέλος κινητοποιήσεις. Οι δύο πρώτοι άξονες είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής ενώ για τους άλλους δύο χρειάζεται η συμμετοχή των πολιτών. Για να υπάρχει όμως αποτέλεσμα θα πρέπει να υπάρχει αντίδραση όλων των πολιτών και να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν αποτελεί θέμα των λίγων μελών της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Ενωτιάδης σχολίασε ότι όταν οι κινητοποιήσεις γίνονται με πρωτοβουλία και συμμετοχή των πολιτών, στέφονται με απόλυτη επιτυχία και καταφέρνουν να περάσουν το μήνυμα αντίστασης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμαρχος έστειλε επιστολές στους δημάρχους όλης της Εύβοιας, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί όλη η Εύβοια, όχι σε επίπεδο δημάρχων αλλά κόσμου. Σε αυτό θα πρέπει να συμμετέχουν και οι πολίτες της Χαλκίδας.

Αυτό που τόνισε ο κ. Ενωτιάδης είναι η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα κίνημα πολιτών, το οποίο δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με τους υπάρχοντες συλλόγους. Στόχος είναι συσταθεί μια Επιτροπή του κινήματος 4-5 ατόμων που θα συντονίζει όλες τις ενέργειες σε συνεργασία με το δήμο ώστε να υπάρχει μια κοινή εμφάνιση όλων των φορέων προς τα έξω.

Ζήτησε από τους εκπροσώπους να κινητοποιήσουν ο καθένας ξεχωριστά το φορέα του, ώστε να «ξαναανέβει» το θέμα, με το να γίνει μια μαζικότατη συγκέντρωση μέχρι τις 22 Μαρτίου. Σε αυτή τη συγκέντρωση θα πρέπει να κληθούν όλα τα ΜΜΕ τοπικά και πανελλήνια.

Ο κ. Ενωτιάδης έθεσε και την προοπτική μιας συγκέντρωσης στην Αθήνα, όπου ο κάθε φορέας θα πρέπει να δεσμευτεί για τον αριθμό των ατόμων που θα φέρει, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μαζική συμμετοχή ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα.

Επίσης μπήκε και σκέψη να γίνει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα, για να μπορέσουν να αντιληφθούν και εκεί ότι δεν είναι θέμα μόνο Μαντουδίου ότι κινδυνεύουν και οι ίδιοι και θα πρέπει να πιέσουν τους πολιτικούς καθώς υπάρχει και η προοπτική της λιθανθρακικής μονάδας στο Αλιβέρι.

Σχολίασε ακόμα, ότι σε συζήτηση στη βουλή για τις λιθανθρακικές μονάδες, ο κ. Σούρλας, που κατάγεται από τη Μαγνησία είπε ότι δεν θα δεχτούν τέτοια μονάδα στον Αλμυρό, ενώ Ευβοιώτες βουλευτές είπαν "ότι υπάρχει μια αντίδραση στην Εύβοια, μάλλον από παραπληροφόρηση". "Πρόκειται για διαφορετική αντιμετώπιση" και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι «δεν δεχόμαστε λιθανθρακική μονάδα και θα πρέπει να το καταλάβουν καλά στη συνείδησή τους και στο πετσί τους όλοι».

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου «Περιβάλλον & Πολιτισμός Δήμου Κηρέως», ο κ. Γιώργος Κομματάς, σχολίασε ότι μια συγκέντρωση στην Αθήνα έχει πολλά μειονεκτήματα λόγω του μεγάλου αριθμού που απαιτεί για να πετύχει, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει συγκέντρωση στη Χαλκίδα.

Η εκπρόσωπος του συλλόγου Απανταχού Μαντουδιανών κα Κατερίνα Χαλβαδάκη, ανέφερε ότι θα υπάρχει στήριξη σε όποιες ενέργειες και μορφές κινητοποίησης αποφασίσει ο δήμος Κηρέως.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Στάθης Λιαγκάκης, ανέφερε ότι στόχος της Επιτροπής Αγώνα είναι να συντονίζει και όχι να υποκαθιστά άλλα όργανα. Επισήμανε ότι υπάρχει πολιτική βούληση και δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην Ε.Ε. για την κατασκευή των λιθανθρακικών μονάδων και το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να το δουν όλοι με υπευθυνότητα. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιλεγεί τέτοια μέρα για την κινητοποίηση στο Μαντούδι που θα εξασφαλίζει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση για να σταλεί και το ανάλογο μήνυμα στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρχει κινητοποίηση στην Αθήνα και στη Χαλκίδα με κλείσιμο της υψηλής γέφυρας. Τόνισε ότι θα πρέπει να πάρουν την υπόθεση πάνω τους και να μην περιμένουν από άλλους, φέρνοντας ως παράδειγμα τους βουλευτές που ήρθαν υποσχέθηκαν αλλά οι ίδιοι επέτρεψαν την απελευθέρωση της ενέργειας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Μαντουδίου, ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης, ανέφερε ότι θα πάρει πρωτοβουλία να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου και να υπογράψουν όλοι όσοι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ώστε να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο αριθμό. Παράλληλα θα υπάρξει συνεργασία με τους καθηγητές και τους μαθητές.

Η κα Μαρία Παπαθανασίου, δημοτική σύμβουλος, πρότεινε να γίνει η κινητοποίηση του Μαντουδίου, Σαββατοκύριακο, στην είσοδο του Μαντουδίου και όχι στην πλατεία και να κοπεί η κυκλοφορία για μισή ώρα και να γνωστοποιηθεί το θέμα στα μέσα ενημέρωσης. Επίσης πρότεινε να μαζευτούν υπογραφές οι οποίες θα σταλούν στη βουλή. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να υπάρχει συμμετοχή όλων των πολιτών της Εύβοιας αλλά και των Ευβοέων της Αττικής στις κινητοποιήσεις της Χαλκίδας και της Αθήνας.

Ο κ. Γιάννης Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος των ανέργων της ΒΙΟΜΑΓΝ, ανέφερε ότι έχει την αίσθηση από τα λεγόμενα του δημάρχου, ότι είναι πεπεισμένος ότι θα προχωρήσει η μονάδα. Εδώ ο κ. Ενωτιάδης ανέφερε ότι η ΤΕΡΝΑ δεν έχει σταματήσει τις ενέργειές της και ήδη έχει ζητήσει χαρακτηρισμό εκτάσεων από το δασαρχείο για να προχωρήσει σε αγορές και θα σταματήσει μόνο όταν πει όχι η πολιτεία.

Ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε ότι υπάρχει εφησυχασμός των κατοίκων για το θέμα, τονίζοντας ότι κάθε μέρα που περνάει είναι εις βάρος τους. Εξέφρασε την αντίθεσή του με τη συμμετοχή των βουλευτών, όταν γνωρίζουν όλοι ότι στηρίζουν τις πολιτικές αυτές. Ανέφερε ακόμα ότι παρατηρείται το φαινόμενο να γυρίζουν κάποιοι «καλοθελητές» με μηχανικούς σε σπίτια και να υπόσχονται δουλειές με αντάλλαγμα τη σιωπή τους. Επισήμανε ακόμα την ανάγκη κινητοποίησης όλων των γύρω δήμων, καθώς δεν θα γλιτώσουν από τη μόλυνση της μονάδας, ζητώντας παράλληλα να υπάρχει μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη ενημέρωση από την πλευρά του δήμου. Παράλληλα πρότεινε να υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στο ίδιο το μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Ενωτιάδης σχολίασε ότι οι βουλευτές αποτελούν ένα θεσμό που είναι απαραίτητος και θα πρέπει να κληθούν, άσχετα από κόμματα. Ο δήμαρχος αποκάλυψε ακόμα ότι η ΤΕΡΝΑ έχει φέρει ένα διευθυντή, παλιό στέλεχος του Σκαλιστήρη, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ο «φωτογράφος», γιατί φωτογράφιζε τις κινητοποιήσεις και τις έδινε στη διεύθυνση με εντολές απόλυσης εργαζομένων. Ξεκαθάρισε ότι όσες ενέργειες γίνονται στην περιοχή με σκοπό να βάλουν «φιτίλια» σε κάποιους ελάχιστους είναι γνωστές, αλλά υπάρχει ξεκαθαρισμένη θέση των κατοίκων ενάντια στο λιθάνθρακα.

Ο εκπρόσωπος του 15μελούς συμβουλίου μαθητών του λυκείου Μαντουδίου, ο κ. Ευστάθιος Κεντρής, ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να γίνει η κινητοποίηση το πρωί της Παρασκευής, καθώς δεν θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των μαθητών το πρωί του Σαββάτου. Επισήμανε την ανάγκη της παρουσίας μέσων ενημέρωσης.

Ο Λυκειάρχης του Λυκείου Μαντουδίου, ο κ. Γιώργος Παπαθανασίου, συμφώνησε με την ανάγκη να συσταθεί μια επιτροπή αγώνα με συντονιστή το δήμο Κηρέως, πλαισιωμένη από άλλους φορείς. Πρότεινε να γίνει κλείσιμο της υψηλής γέφυρας και το επόμενο βήμα να είναι κινητοποίηση στο Μαξίμου, για να ακουστούν τα αιτήματά τους, πιστεύοντας ότι δεν αρκεί η συγκέντρωση μόνο στο Μαντούδι.

Ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού συλλόγου Πηλίου, ο κ. Μιχάλης Μαρίνος, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με τη μεγάλη ανεργία και την ακρίβεια και θα πρέπει να πειστεί ο κάθε νέος ότι δεν θα κερδίσει τίποτα με τη δημιουργία αυτής της μονάδας και θα πρέπει να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση από όλη την Εύβοια.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαντουδίου, ο κ. Αντώνης Λάμπρου, τόνισε την αναγκαιότητα της επιτροπής και του συντονισμού του αγώνα. Παράλληλα έθεσε το θέμα της συλλογής υπογραφών σε περίπτωση δικαστικής εμπλοκής αν προχωρήσει η κατασκευή της μονάδας, καθώς οι αγρότες θα υποστούν πρώτοι τις τεράστιες συνέπειες.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του δημοτικού Μαντουδίου, κα Αλεξάνδρα Μπίλα, ζήτησε να υπάρχει ένα κείμενο, το οποίο θα μοιραστεί σε όλους τους γονείς για να μπορέσουν να τους ενημερώσουν και να υπάρχει συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Παναγιώτης Αρβανίτης, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να μένουν ακόμα στο μέρος της ενημέρωσης, αλλά πρέπει να περάσουν στο πρακτικό μέρος. Παράλληλα επισήμανε ότι δεν έχει σημασία η μέρα που θα γίνει η συγκέντρωση του Μαντουδίου, καθώς δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος και όλοι πρέπει να κάνουν «θυσίες» και να μην τα περιμένουν όλα έτοιμα. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενός κινήματος της Βόρειας Εύβοιας, που θα το συντονίζει η Οργανωτική Επιτροπή, ενώ σχολίασε ότι ένα κίνημα σε επίπεδο της Εύβοιας θα ξεθώριαζε σύντομα.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μαντουδίου, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, παρατήρησε ότι η κινητοποίηση του Μαντουδίου θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το δήμο Νηλέως, καθώς υπάρχει η εντύπωση στους κατοίκους ότι δεν πρόκειται να γίνει η μονάδα και δεν υπάρχει ενημέρωση. Ο κ. Ενωτιάδης ανέφερε ότι έχει γίνει ενημερωτική σύσκεψη στο δήμο Νηλέως και θα ακολουθήσει ενημέρωση στο δήμο Ελυμνίων, καθώς και αυτοί έχουν πρόβλημα σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη μονάδα της Λάρυμνας.

Ο κ. Κομματάς ανέφερε ότι έχουν συγκεντρωθεί ήδη 300 υπογραφές ευαισθητοποιημένων πολιτών από το δήμο Νηλέως που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Παράλληλα αναφέρθηκε σε ενέργειες που έχει προγραμματίσει ο σύλλογος «Περιβάλλον και Πολιτισμός Δήμου Κηρέως» στη συνέχεια.

Ο κ. Ενωτιάδης επισήμανε το γεγονός ότι όλες οι δράσεις θα πρέπει να αποφασίζονται από κοινού και να υπάρχει ενημέρωση του δήμου, ενώ σχολίασε ότι το υπουργείο Παιδείας του με απόφασή του, του απαγόρεψε να πάει στα σχολεία για να ενημερώσει τους μαθητές, την ώρα του μαθήματος, και θα πρέπει να γίνει η ενημέρωση με τη λήξη.

«Extream» καταστάσεις στυλ Greenpeace ζήτησε ο κ. Γιώργος Κεντρής, ιδιοκτήτης βιοτεχνίας τυποποίησης αγροτικών προϊόντων στο Κυμάσι, ως μορφές αντίδρασης, για να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους.

Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη:

  1. Σύλλογος «Περιβάλλον & Πολιτισμός Δήμου Κηρέως»
  2. Αγροτικός Συνεταιρισμός Μαντουδίου
  3. Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου
  4. ΤΟΕΒ Μαντουδίου
  5. Σύλλογος Επαγγελματιών Μαντουδίου & Περιχώρων
  6. Σύλλογος Αλιέων
  7. Σύλλογος Συνταξιούχων
  8. Σύλλογος Απανταχού Μαντουδιανών
  9. Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων
  10. Πολιτιστικός Σύλλογος Πηλίου
  11. Πολιτιστικός Σύλλογος Σπαθαρίου
  12. Πολιτιστικός Σύλλογος Στροφυλιάς
  13. Αγροτικός Σύλλογος Προκοπίου
  14. Αγροτικός Σύλλογος Κηρίνθου
  15. Αναγκαστικός Δασικός Μετοχίου
  16. Αναγκαστικός Δασικός Πηλίου
  17. Αναγκαστικός Δασικός Βλαχιάς
  18. Αναγκαστικός Δασικός Καλυβίων
  19. Αναγκαστικός Δασικός Προκοπίου
  20. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Μαντουδίου
  21. Σύλλογος Καθηγητών Λυκείου Μαντουδίου
  22. 15μελή Συμβούλια Μαθητών Λυκείου Μαντουδίου
  23. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΤΕΕ Μαντουδίου
  24. Σύλλογος Καθηγητών ΤΕΕ Μαντουδίου
  25. 15μελή Συμβούλια Μαθητών ΤΕΕ Μαντουδίου
  26. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Μαντουδίου
  27. Σύλλογος Καθηγητών Γυμνασίου Μαντουδίου
  28. 15μελή Συμβούλια Μαθητών Γυμνασίου Μαντουδίου
  29. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Μαντουδίου
  30. Εκπαιδευτικό προσωπικό Δημοτικού Σχολείου Μαντουδίου
  31. Εκπαιδευτικό προσωπικό Νηπιαγωγείου Μαντουδίου
  32. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Προκοπίου
  33. Σύλλογος Καθηγητών Γυμνασίου Προκοπίου
  34. 15μελή Συμβούλια Μαθητών Γυμνασίου Προκοπίου
  35. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Προκοπίου
  36. Εκπαιδευτικό προσωπικό Δημοτικού Σχολείου Προκοπίου
  37. Εκπαιδευτικό προσωπικό Νηπιαγωγείου Προκοπίου
  38. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Πηλίου
  39. Εκπαιδευτικό προσωπικό Νηπιαγωγείου Πηλίου
  40. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Κηρίνθου
  41. Εκπαιδευτικό προσωπικό Νηπιαγωγείου Κηρίνθου
  42. Εκπαιδευτικό προσωπικό Δημοτικού Σχολείου Κηρίνθου
  43. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Στροφυλιάς
  44. Εκπαιδευτικό προσωπικό Δημοτικού Σχολείου Στροφυλιάς
  45. Εκκλησία Μαντουδίου
  46. Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών Προκοπίου
  47. Ποδοσφαιρική ομάδα «Αναγέννηση Μαντουδίου»
  48. Ποδοσφαιρική ομάδα «Δόξα Προκοπίου»
  49. Ποδοσφαιρική ομάδα «ΑΕ Κηρίνθου»
  50. Ποδοσφαιρική ομάδα «Ερμής Πηλίου»
  51. Αθλητικός Σύλλογος «Κηρέας» Μαντουδίου

Σχετικό θέμα:

  • Ψήφισμα των φορέων Δήμου Κηρέως εναντίον της λιθανθρακικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Μαντούδι www.servitoros.gr/news/view.php/17640/


Σχετικά θέματα (Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κηρέως):

Σχετικά θέματα (Συγκέντρωση Μαντουδίου):

Σχετικά θέματα (Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευβοίας):

  • Ψήφισμα Νομαρχιακού Συμβουλίου κατά της εγκατάστασης της λιθανθρακικής μονάδας στο Μαντούδι www.servitoros.gr/news/view.php/17305/
  • Νομαρχιακό Συμβούλιο: «Το μέλλον του Μαντουδίου είναι στον τουρισμό και στη γεωργία» www.servitoros.gr/news/view.php/16145/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.