Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μεγάλες ελλείψεις σε σχολεία της Εύβοιας

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2007, 08:57
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Σημαντικές ελλείψεις σε σχολεία και σχολικές αίθουσες παρουσιάζει ο νομός Ευβοίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, για να καλυφθούν οι ελλείψεις (νέες κατασκευές, προσθήκες, κ.λ.π.) σε όλο το νομό, χρειάζεται να χορηγούνται 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για 5 χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του 25ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, που για πολλά χρόνια στεγάζεται σε τμήμα παλιού εργοστασίου. Το νέο σχολείο με προϋπολογισμό 1.487.350 ευρώ, που θεμελιώθηκε το Σεπτέμβριο του 2003, από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμα δεν έχει αποπερατωθεί, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, ενώ από το Σεπτέμβρη που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μείνουν χωρίς κτίριο, λόγω έξωσης, αφού το πρώην εργοστάσιο έχει πουληθεί.

Με την ίδια «ταχύτητα» έχουν δρομολογηθεί και οι εργασίες για την αποπεράτωση του 1ου γυμνασίου Χαλκίδας που σήμερα στεγάζεται σε λυόμενα, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό για τη φετινή χρονιά έχει εγκριθεί κονδύλι 157.000 ευρώ μόνο.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε ερώτησή στους στην υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ. Γκατζής και Τσιόγκας, τονίζοντας ότι:

«Υπεύθυνες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, όπως και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, που ενώ υπόσχονταν, δεν υλοποιούσαν. Μάλιστα, η κυβέρνηση και ο ΟΣΚ με τη συναίνεση νομαρχών και δημάρχων (που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ), προχωράνε στην ιδιωτικοποίηση της σχολικής στέγης, μέσω των ΣΔΙΤ, όπως πρόσφατα συμφώνησαν ο ΟΣΚ και ο δήμαρχος Ληλαντίων για την ανέγερση γυμνασίου στο Αφράτι, κόστους 3 εκ. και ο δήμαρχος Καρύστου για την ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολείου, κόστους 2,7 εκατ. ευρώ».

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν την υπουργό, για τις ενέργειες που θα προχωρήσει για να μπουν τα παιδιά του 25ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας στο νέο κτίριο με τη νέα σχολική χρονιά και αν προτίθεται να αυξήσει σημαντικά τα κονδύλια για τη γρήγορη αποπεράτωση του 1ου γυμνασίου Χαλκίδας, ώστε να λειτουργήσει κανονικά από το Σεπτέμβρη, καθώς και αν θα διατεθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για να λυθεί συνολικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο νομό.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.