Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ενθουσίασε η θεατρική ομάδα του δήμου Κύμης

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2007, 08:51
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Η θεατρική ομάδα του δήμου Κύμης ενηλικιώνεται. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η περσινή πρώτη εμφάνισή της με το έργο του Παύλου Μάτεσι, φέτος δοκιμάζεται σε πιο δύσκολα μονοπάτια, ερμηνεύοντας πέντε μονόπρακτα από το έργο του ίδιου θεατρικού συγγραφέα με τίτλο «Μικρό Αστικό Δίκαιο». Η σκηνοθεσία είναι του Μιλτιάδη Παπανάγνου.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κύμης. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

Στην εισηγητική ομιλία του ο σκηνοθέτης του έργου κ. Παπανάγνου τόνισε, ότι πρόκειται για πέντε μονόπρακτα που τα συνδέει ένα τσίρκο και τα οποία λειτουργούν ως μεγεθυντικός καθρέφτης, αποκαλύπτοντας τα στραβά και τα παράλογα του κόσμου που ζούμε. Όπλα του συγγραφέα είναι η σκληρή σάτιρα, ο σαρκασμός, η κοφτερή γλώσσα και ο άψογος θεατρικός λόγος, παρατήρησε ο κ. Παπανάγνου.

Η θεατρική ομάδα, με αρκετό τρακ ομολογουμένως, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, ερμηνεύοντας ένα έργο δύσκολο με μεγάλες υποκριτικές απαιτήσεις. Παρά ταύτα τα έβγαλε πέρα, καθοδηγούμενη από έναν έμπειρο σκηνοθέτη και με όπλα τον αυθορμητισμό της, την αγάπη της γι αυτό που κάνει και τα πηγαία υποκριτικά προσόντα της.

Πολύ καλό ήταν το σκηνικό της παράστασης και τα κουστούμια. Όλα αυτά μαζί με τα ηχητικά εφέ και το μακιγιάζ είχε αναλάβει η θεατρική ομάδα. Την μουσική επιλογή έκανε ο Μιλτιάδης Παπανάγνου και το παραδοσιακό τραγούδι ερμήνευσε η Μικρασιάτισσα γιαγιά Ελένη Ζυμπουρέλη.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.