Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Περλεπέ: "Αδιαφορεί το Υπουργείο Παιδείας για τη σχολική στέγη στην Εύβοια"

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007, 16:10
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Την ανάγκη αύξησης των πιστώσεων για τη σχολική στέγη στην Εύβοια επεσήμανε με νέα της παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη.

Σε πρόσφατη σχετική αναφορά της, η βουλευτής του νομού, κατήγγειλε την ελλιπέστατη χρηματοδότηση προς τη Ν.Α. Εύβοιας γι' αυτό το ζήτημα, αφού το ποσό που απαιτείται για σχολικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ανέρχεται σε 8 εκ. ευρώ, ενώ οι πιστώσεις δεν ξεπερνούν το 1 με 1,2 εκ. ευρώ το χρόνο.

«Με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα ποσά, θα χρειασθούν πάνω από 35 χρόνια για να καλυφθούν οι σημερινές ανάγκες», τόνισε η κυρία Περλεπέ σε δήλωσή της.

«Απ' αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύεται το πόσο υποκριτικές είναι οι διακηρύξεις της κυρίας Γιαννάκου και της Κυβέρνησης για αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Για να βγει από τα αδιέξοδα η Παιδεία απαιτείται πρωτίστως γενναία αύξηση των δαπανών από το κράτος για τις υποδομές και τη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος και μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υλοποιήσει αυτό το στόχο.

Δεσμευτήκαμε με το πρόγραμμά μας και θα το κάνουμε άμεσα πράξη μόλις γίνουμε κυβέρνηση» υπογράμμισε η βουλευτής.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.