Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Τα σύκα του Ταξιάρχη περιζήτητα και τα ακριβότερα της αγοράς

Βόρεια Εύβοια - Μηνιαία εφημερίδα ενημέρωσης της βόρειας Εύβοιας. Επικοινωνία: Πάνος Βασιλόπουλος Τηλ.: 22270 31261 email: [email protected]
Έκδοση: Οκτώβριος 2003
Περισσότερα άρθρα από την έκδοση
Περισσότερες εκδόσεις

Πάνω από 2000 τόνους ανέρχεται η παραγωγή σύκων φέτος στον Ταξιάρχη από τους οποίους οι 1500 περίπου θα συσκευάσει ο Συνεταιρισμός Σύκων Ταξιάρχη και τους υπόλοιπους τα ιδιωτικά συσκευαστήρια.

Το σύκο του Ταξιάρχη είναι επώνυμο πλέον στην παγκόσμια αγορά κυρίως για την ποιότητά του και την φινετσάτη συσκευασία του. Εξάγεται κυρίως στην Ιταλία αλλά και Αυστραλία, Αμερική, Αγγλία.

Πως όμως έχει πετύχει αυτήν την τιμή;
Η τιμή ξεκινάει από την ποιότητα λέει το μέλος του Δ/Σ του Συνεταιρισμού κ. ΚώσταςΜεγαγιάννης. Όλα όμως ξεκινούν από την καλλιέργεια. Το έδαφος είναι το καταλληλότερο για την Συκοκαλλιέργεια. Οι καλλιεργητές προσέχουν με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να έχουμε τούς πλέον οργανωμένους συκαιώνες στην χώρα μας.

Ο Συνεταιρισμός παρεμβαίνει στην ποιοτική αναβάθμιση;
Εχουμε συστήσει επιτροπή που διαλέγει και επιλέγει τα σύκα από τους καλλιεργητές. Η επεξεργασία γίνεται με σύγχρονες μεθόδους, ενώ δίνουμε βάρος και στην συσκευασία.

Η Τουρκία, το Ιράν όμως κατορθώνουν να έχουν καλύτερη τιμή στην αγορά. Πως το αντιμετωπίζετε αυτό;
Εμείς κάθε χρόνο παρακολουθούμε τα προϊόντα τους στην αγορά. Η ποιότητά τους είναι πολύ χαμηλή. Εμείς είμαστε πολύ ψηλά γι'αυτό και η αγορά μας προτιμά. Πολλές χώρες κοιτάνε πρώτα την ποιότητα του προϊόντος και μετά την τιμή.

Πόσοι ασχολούνται με τον Συνεταιρισμό και τον κύκλο εργασιών του;
Οι συνεταιριστές ανέρχονται στους 500. κάθε 3 χρόνια εκλέγεται 5μελής Διοίκηση. Πρόεδρος του παρόντος Δ/Σ είναι ο Ελευθέριος Στολίδης. Με την επεξεργασία των σύκων που γίνονται στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού απασχολούνται 150 εργάτες σε δύο βάρδιες, επί 4 - 5 μήνες.

Το προϊόν μας έχει μέλλον αρκεί να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα τα στάνταρς που ζητά ο πελάτης.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.