Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ανέστης Ψαρρός: "Σεβόμαστε την αυτονομία κάθε Συλλόγου"

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 13:16
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Μαντουδίου, σύσκεψη ενημέρωσης των Πολιτιστικών Φορέων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

Στην συνάντηση-ημερίδα αυτή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός μαζί με τους αντιδημάρχους κ. Ιωάννη Στεργίου, κ. Νικόλαο Μουστάκα, κ. Ιωάννη Καντζούρα, κ. Ιωάννη Στάμου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Τζαχρήστο, τους Δημοτικούς συμβούλους κ. Αγγελο Ριτσώνη, κ. Αντώνη Barrett, την κα Κυριακή Στέφου και την κα. Αννα Μπρατζίκου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και οι πρόεδροι και αρκετά μέλη των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μαζί με πολίτες.

Ο Δήμαρχος κ. Ψαρρός τόνισε ότι:

"...ο πολιτισμός στην θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής θα έχει πρωτεύοντα ρόλο. Ο πολιτισμός ανοίγει ορίζοντες, ενώνει δημιουργικά τους ανθρώπους, αναδεικνύει και προβάλλει τις κοινωνίες.

Σεβόμαστε την αυτονομία κάθε Συλλόγου και στηρίζουμε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα στο Δήμο μας. Παράλληλα θα πρέπει να δούμε το μέλλον των πολιτιστικών μας δράσεων και μέσα από την φιλοσοφία του Καλλικράτη.

Όλοι μαζί συνθέτοντας απόψεις, ιδέες και πρωτοβουλίες μπορούμε περισσότερα και καλύτερα. Οι πολιτιστικές μας δράσεις θα έχουν διάρκεια και ακτινοβολία. Θα είμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειές σας, θα βοηθούμε επικουρικά θα δρούμε συλλογικά".

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αγγελος Ριτσώνης ως εκπρόσωπος του Δήμου στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα, ενώ μία σύντομη εισαγωγή έγινε από τον κ. Ιωάννη Σκιαθίτη, δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν όλο το σύστημα των πολιτιστικών φορέων που υπάγονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και δια βίου μάθησης.

Οι ενότητες που συζητήθηκαν αφορούσαν το υπόβαθρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και το σχηματισμό του στο Δήμο, τις κεντρικές επιτροπές που θα βασιστεί το πρόγραμμα τους επόμενους 44 μήνες της Δημαρχίας και τις απόψεις των Πολιτιστικών Φορέων για την πολιτιστική σφαίρα του Δήμου.

Η συνάντηση κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: "ότι η έννοια του Πολιτισμού είναι αρχέγονη, παγκόσμια, δεν έχει σύνορα και δεν φυλακίζεται σε προσωπικά οφέλη και φιλοδοξίες. Οι δραστηριότητες των πολιτιστικών φορέων θα ανταποκρίνονται στην ανάγκη για την πολιτιστική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας, την ανάδειξη και αναβάθμιση της λαογραφικής κληρονομιάς του τόπου".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.