Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στους 140 οι απολυμένοι στη Σέλμαν

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 13:13
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Σε νέες απολύσεις προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας Σέλμαν, κάνοντας χρήση του 5%. Οι πρώτοι 13 εργαζόμενοι οδηγήθηκαν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στην ανεργία, ενώ αναμένεται να φθάσουν συνολικά τους 20.

Η διοίκηση, όμως, δεν θα σταματήσει σε αυτούς, αλλά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας κ. Μπασινά Στέφανου στο ραδιοφωνικό σταθμό "star99 fm", θα κάνει χρήση του 5% και για το Φεβρουάριο, που σημαίνει και άλλες 20 περίπου απολύσεις. Συνολικά μέχρι σήμερα οι απολυμένοι έφθασαν τους 140.

Ο κατάλογος των ανέργων συνεχώς μεγαλώνει και ο κ. Μπασινάς τόνισε, ότι θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας και να απαντηθεί το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και ταυτόχρονα να βρίσκονται χρήματα για τις απολύσεις.

Η μείωση του προσωπικού στη Σέλμαν είναι δραματική και σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας και το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν σημειωθεί ατυχήματα και το ένα μάλιστα ήταν παραλίγο θανατηφόρο. Υπενθυμίζεται δε πως εργαζόμενος έφυγε άδικα ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη μετά την ανακοίνωση της απόλυσής του.

"Το ΕΚΕ - είπε ο κ. Μπασινάς- έχει καταθέσει μηνύσεις για τη μη εφαρμογή του νόμου 1264 και για τις απειλές της διοίκησης και πρέπει ο εισαγγελέας να εξετάσει τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο χώρο".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.