Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Περήφανος προς Ψαρρό: "Η εκλογή σας απαιτεί Διοίκηση του νέου Δήμου και όχι αυθαίρετη Διοίκηση"

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 14:09
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας κ. Ψαρρό Ανέστη έρχεται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, δημοτικός σύμβουλος κ. Περήφανος Γιάννης, ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στη μίσθωση χώρου στην περιοχή Κεχρίων για τις ανάγκες του Δήμου, την οποία ο κ. Περήφανος χαρακτηρίζει παράνομη και αυθαίρετη, καθώς και στη χρήση δημοτικής αίθουσας της Τοπικής Κοινότητας Φαράκλας ως αποθήκη, από ιδιώτη.

Ο κ. Περήφανος ζητά από τον Δήμαρχο εκτός από το να δώσει απαντήσεις να προχωρήσει και στην εκκένωση της αίθουσας και παράλληλα να διορθώσει τα κακώς κείμενα, με δημόσια προκήρυξη για τη μίσθωση από το Δήμο κτιρίου, όπου θα προβλέπονται συγκεκριμένοι όροι με βάση τα όσα ισχύουν για τις μισθώσεις.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Περήφανου προς τον Δήμαρχο έχει ως εξής:

"Θέλω προσωπικά να σε συγχαρώ για την εκλογή σου και να σου ευχηθώ να επιτύχεις γιατί η επιτυχία σου θα είναι το θετικό κοινωνικό αποτέλεσμα για τους πολίτες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον άρρηκτο δεσμό, τον ομφάλιο λώρο, μεταξύ των πολιτών και της κεντρικής εξουσίας. Αυτός ο δεσμός, ο ομφάλιος λώρος, αναμφίβολα τροφοδοτεί την άμεση έκφραση του πολίτη και τη συμμετοχή του στην κοινωνική δράση, στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η θέση η δική μου και των συνεργατών μου, είναι ο σεβασμός στη φωνή της πλειοψηφίας. Απαιτούμε και εμείς τον αμοιβαίο σεβασμό, τη συνεργασία, τη συνύπαρξη, τη συναποδοχή.

Δηλώνω και δηλώνουμε ότι, θα είμαστε παρόντες για να ασκήσουμε το θεσμικό μας καθήκον, τιμώντας την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες. Προτιθέμεθα να ασκήσουμε αντιπολίτευση δομική, ουσιαστική και ποιοτική, υπηρετώντας τα συμφέροντα των πολιτών και τη διαφάνεια.

Οι προτάσεις μας θα είναι συγκεκριμένες για τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής μας. Από σας εξαρτάται αν θα εισακουστούν. Το μήνυμα των εκλογών είναι ένα, η συνεργασία μας για το καλό του τόπου.

Αγαπητέ δήμαρχε, στην πολιτική η εκλογική νίκη είναι ένα λαμπρό στιγμιότυπο. Η διοίκηση όμως είναι υπόθεση διαρκείας. Είναι βέβαια αυτονόητο, πως εμείς δεν θα συναινέσουμε ποτέ σε πράξεις και ενέργειες που ανησυχητικά αγνοούν ή παρακάμπτουν τις απαιτητές νόμιμες διαδικασίες.

Σ' αυτή μου την επιστολή τα ερωτήματά μας είναι δύο:

1. Η μίσθωση από σας χώρου στην περιοχή Κεχριών - μάντρα Νάνου - για τις ανάγκες του δήμου είναι και αυθαίρετη και παράνομη. Το περί μισθώσεων νομικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο και το οποίο σαφώς έχετε αγνοήσει και παρακάμψει. Όρος - αξίωμα στις δημόσιες μισθώσεις είναι η δημόσια προκήρυξη με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις (τετρ. μέτρα, χρον. διάρκεια κλπ.). Σας καλούμε άμεσα αυτό να το διορθώσετε γιατί προκαλείτε βάναυσα το δημόσιο αίσθημα.

2. Ενώ γνωρίζετε ότι δημοτική αίθουσα της τοπικής κοινότητας Φαράκλας χρησιμοποιείται ως αποθήκη από την κα Πουζιάρη - Θεοδώρου Μαρία (ψυγείο, καταψύκτης, σαλόνι, τραπεζαρία, καρέκλες κλπ.) εξακολουθείτε και το επιτρέπετε. Ο ιδιότυπος αυτός χρήστης της δημοτικής αίθουσας η κα Πουζιάρη Θεοδώρου Μαρ. είναι κουμπάρα του Αντιδημάρχου σας Καντζούρα και με περίσση θρασύτητα αυτή απευθυνόμενη στην Τοπική Πρόεδρο κα Κουζουβουνά Θεοδώρα είπε: 'Δώσε μου γρήγορα τα κλειδιά της αίθουσας, θα κάνω ότι θέλω, έχω κουμπάρο τον Καντζούρα'. Το θέμα αυτό δήμαρχε έρχεται από τη διοίκηση Ενωτιάδη στο δήμο Μαντουδίου, ο οποίος, ή δεν έπαιρνε χαμπάρι τι γινόταν ή κάλυπτε τον αντ' αυτού Καντζούρα. Αραγε γιατί;

Σας προτρέπουμε άμεσα να εκκενώσετε την αίθουσα. Απαιτούμε σεβασμό. Ο σεβασμός σε μας είναι σεβασμός στους πολίτες.

Η Αυτοδιοίκηση είναι τμήμα της συντεταγμένης πολιτείας. Η διαχείριση της θεσμικής εξουσίας που ως θεσμός εμπεριέχει, ιδιαίτερα στις μέρες μας, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Η εκλογή σας απαιτεί διοίκηση του νέου δήμου και όχι αυθαίρετη διοίκηση. Ελπίζουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το λόγο μας. Σήμερα αρκούμεθα σ' αυτή μας την επιστολή".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.