Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

127.000 ευρώ έδωσε ο Δήμος Χαλκιδέων στον μελετητή της συνοικίας "Ζ" για να παραδώσει τα αρχεία με τις συντεταγμένες των ιδιοκτησιών

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 13:16
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

"Τέλος δόθηκε στη διαμάχη που είχε προκύψει μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του μελετητή της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης της Συν.Ζ', κ. Σπηλιωτάκου, σχετικά με το θέμα της χρήσης των συντεταγμένων των τελικών ιδιοκτησιών, μετά από προσφυγή του Δήμου Χαλκιδέων στα διοικητικά δικαστήρια".

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, (η ανάθεση της μελέτης έγινε το 1995) ο μελετητής του έργου, κ. Σπηλιωτάκος, δεν παρέδιδε στο Δήμο Χαλκιδέων τις συντεταγμένες των τελικών ιδιοκτησιών, όπως αυτές είχαν προκύψει με την 3/2001 πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης της συν Ζ' Χαλκίδας, διεκδικώντας μεγαλύτερη αμοιβή από τη συμφωνηθείσα, βάσει και του προϋπολογισμού του εν λόγω έργου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι όποιος πολίτης ήθελε να παραλάβει (μέσω του μηχανικού) τις συντεταγμένες της ιδιοκτησίας του, έπρεπε να απευθυνθεί ιδιωτικά, στο γραφείο του κ. Σπηλιωτάκου.

Ο Δήμος Χαλκιδέων θεώρησε τις οικονομικές απαιτήσεις του μελετητή υπερβολικές (600.000 €) και για το λόγο αυτό το 2001 προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, τόσο για την οικονομική επίλυση του θέματος όσο και για να παραλάβει τη μελέτη της πράξης εφαρμογής, με τις τελικές συντεταγμένων των οικοπέδων της Συν.Ζ'.

Το Διοικητικό Εφετείο του Πειραία, με την υπ' αριθμ. 1813/2009 απόφασή του, αναγνώρισε στο μελετητή την πληρωμή του ποσού των 127.000 €, αντί των 600.000 ευρώ που διεκδικούσε αρχικά ο μελετητής.

Μετά την εξέλιξη αυτή και αφού δόθηκε στον κ. Σπηλιωτάκο το συγκεκριμένο ποσό η Τεχνική Υπηρεσία παρέλαβε τα αρχεία των τελικών συντεταγμένων των οικοπέδων, οπότε και θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να εξυπηρετούνται από την Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.