Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Για πέμπτη μέρα καίει η φωτιά στη χωματερή της Καρύστου

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 14:03
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα καίει η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στην ανέλεγκτη χωματερή της Καρύστου, που βρίσκεται στη θέση Σχοιναρί, στα όρια των πρώην δήμων Καρύστου και Μαρμαρίου, σε μία έκταση 20-30 στρεμμάτων, ενώ να σημειωθεί, ότι η φωτιά έχει περιοριστεί σε έκταση περίπου 6 στρεμμάτων.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και παράλληλα ανησυχούν, λόγω του ότι εκλύονται στην ατμόσφαιρα ποσότητες διοξινών από την καύση των απορριμμάτων, γεγονός που τις προηγούμενες μέρες έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου των απορριμμάτων. Αλλωστε, είναι γνωστό, πως οι φωτιές σε χωματερές δεν σβήνουν εύκολα, γιατί καίνε σε βάθος, λειτουργώντας σαν καμίνι. Το θετικό, βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση είναι, ότι απετράπη τυχόν επέκταση της φωτιάς.

Αυτή τη στιγμή στη χωματερή βρίσκεται ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο άνδρες, ενώ συνεχίζεται και η προσπάθεια για την επιχωμάτωση των απορριμμάτων από την πλευρά του Δήμου από τα σκαπτικά μηχανήματα που βρίσκονται στο χώρο. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Καρύστου ενημερώθηκε μία ημέρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Με αφορμή την πυρκαγιά επανέρχεται στην επικαιρότητα το σημαντικό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της επιτακτικής ανάγκης για την κατασκευή ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια, κάτι που καλείται πλέον να δρομολογήσει η νέα δημοτική αρχή της Καρύστου.

Ο νέος δήμαρχος κ. Μανώλης Νίκος, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το Δήμο, παρακολουθεί το θέμα και ήδη έχει αποστείλει σχετικά έγγραφα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.