Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στην υπηρεσία της Λαμίας οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010, 11:34
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου στην αρμόδια Υπουργό Εργασίας κ. Κατσέλη σχετικά με την απόφαση της Διοίκησης του ΟΓΑ οι ασφαλισμένοι της Εύβοιας να εξυπηρετούνται στην υπηρεσία της Λαμίας, αντί της Αθήνας.

Ο βουλευτής, συμφωνώντας με παλαιότερη απόφαση του πρώην διοικητή του Οργανισμού κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο το 2007, όταν ιδρύθηκε το υποκατάστημα της Λαμίας, να εξαιρεθούν ο νομός της Εύβοιας και της Βοιωτίας λόγω γειτνίασης με την Αθήνα, αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τη βουλευτή του νομού κ. Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη προς την Υπουργό Εργασίας τα ακόλουθα:

"Ο νομός της Εύβοιας έχει περίπου 30.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους στον ΟΓΑ και περίπου 10.500 δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων, οι οποίοι μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από την κεντρική υπηρεσία του ΟΓΑ στην Αθήνα.

Από τον Ιανουάριο του 2007, όταν ιδρύθηκε το υποκατάστημα του ΟΓΑ Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, η Εύβοια, όπως και η Βοιωτία, είχαν εξαιρεθεί από την υπαγωγή τους στη Λαμία, λόγω γειτνίασης με την Αθήνα.

Στις 12 Νοεμβρίου 2010, η διοίκηση του οργανισμού αποφάσισε όλοι οι ασφαλισμένοι των πέντε νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να εξυπηρετούνται στο υποκατάστημα του οργανισμού της Λαμίας από 1η Ιανουαρίου 2011.

Ωστόσο, από τις απομακρυσμένες περιοχές του νομού Εύβοιας και σε συνάρτηση με το κακό οδικό δίκτυο, είναι σημαντικά πιο εύκολη η πρόσβαση και μετακίνηση των πολιτών προς την Αθήνα, παρά προς την Λαμία.

Αλλωστε, στο υποκατάστημα της Λαμίας σημειώνονται ήδη σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες με την υπαγωγή και των πέντε νομών εκεί, η εξυπηρέτηση των πολιτών προβλέπεται εξαιρετικά δυσχερής.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός

Συμφωνείτε με τους ως άνω λόγους να παραμείνει η υπαγωγή των ασφαλισμένων του νομού Εύβοιας στην κεντρική υπηρεσία της Αθήνας και να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ";

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.