Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Γαλάζιοι" εμφύλιοι στην Κάρυστο

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010, 15:00
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Η επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκει τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές να κάνουν τον απολογισμό τους και μαζί με αυτούς τα κομματικά επιτελεία "ζυγίζουν" ζημίες και κέρδη και μία άλλη μάχη ξεκινάει, αυτή τη φορά εσωκομματική. Κατάσταση που προβληματίζει τόσο την Ιπποκράτους όσο και τη Ρηγίλλης που κατακλύζονται από αρνητικά μηνύματα.

Στην Εύβοια έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, με γκρίνιες και αντιπαραθέσεις τόσο στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό των κομμάτων, όπου φαίνεται ότι έχουν ξεσπάσει "εμφύλιοι" αποτελεί και ο δήμος Καρύστου.

Στη ΝΔ παρά την επικράτηση του κ. Μανώλη Νίκου η πορεία του προς την κάλπη συνάντησε "αναχώματα" ...εκ των έσω και όπως ήταν αναμενόμενο οι διαφοροποιήσεις προκάλεσαν τοπικές εσωκομματικές διαμάχες.

Η επιστολή του κ. Μανώλη με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2010 προς τον Διευθυντή του γραφείου του προέδρου της ΝΔ κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου αποτελεί το επιστέγασμα των όσων διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο της εκλογικής μάχης, καθώς όπως αναφέρει: "θέλω να σας ενημερώσω για την εχθρική στάση που κράτησε εναντίον του συνδυασμού, στον οποίο ήμουν επικεφαλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κος Μαρκόπουλος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στο Νέο Δήμο Καρύστου".

Ο κ. Μανώλης επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής, τονίζοντας: "εκφράζω τα παράπονά μου για τη στάση και τη συμπεριφορά του βουλευτή κ. Μαρκόπουλου Κώστα, ο οποίος επ' ουδενί λόγο δεν ήθελε την εκλογή μου στο δήμο Καρύστου. Ο ίδιος βέβαια μπορεί να απαντήσει γιατί τήρησε αυτή τη στάση και παρόλο που ανέφερε ότι θα με στηρίξει εντούτοις υπήρξε πλήρης αδιαφορία να το κάνει και πράξη. Αντίθετα όλοι του οι γνωστοί ήταν απέναντί μου.

Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός, ότι στις προσπάθειές μου να επικοινωνήσω μαζί του δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Στόχος του ήταν να μην εκλεγώ, όμως ο κόσμος εκτίμησε την προσφορά μου όλα αυτά τα χρόνια στην αυτοδιοίκηση και με εξέλεξε δήμαρχο με ένα καλό ποσοστό.

Με την επιστολή μου καταγγέλλω τη στάση του κ. Μαρκόπουλου, η οποία είχε αντίκτυπο και στο ψηφοδέλτιο του κ. Χειμάρα στην Κάρυστο, όπου δεν καταφέραμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας να τον στηρίξουν, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την τακτική του κ. Μαρκόπουλου.

Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες εκείνων που δημιούργησαν πρόβλημα στην ενότητα της παράταξης και περιμένω από το κόμμα να αντιδράσει και να απαντήσει κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά όσους με ψήφισαν και εκείνους που ενώ ήταν υπέρ μου για λόγους προσωπικούς δεν μπόρεσαν να το εκφράσουν στην κάλπη.

Δεσμεύομαι ότι θα λειτουργήσουμε προς όφελος του νέου δήμου, έχοντας γνώση των προβλημάτων λόγω της ενασχόλησης με τα της αυτοδιοίκησης εν αντιθέσει με τον άλλο υποψήφιο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά και θα του ήταν πολύ δύσκολο να διοικήσει έναν τόπο με πολλά προβλήματα".

Η επιστολή καταπέλτης

Στην επιστολή του ο κ. Μανώλης, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:

"....Πριν αρχίσω την περιγραφή των συμβάντων, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι με τον Κώστα γνωριζόμαστε περίπου 25 χρόνια και ήμουν από τους πρώτους που τον στήριξαν στην πολιτική του πορεία έως και πριν λίγους μήνες. Το γεγονός αυτό από μόνο του προκαλεί εντύπωση για την πολεμική του στάση απέναντι στο πρόσωπό μου και στο συνδυασμό μου. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι έδωσε ανοιχτό αγώνα υπέρ του υποψηφίου που είχε πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι 17 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Καρυστία, εκ των οποίων τα 15 στενοί συνεργάτες του κου Μαρκόπουλου, ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον αντίπαλο συνδυασμό. Ο "στρατηγός της διάσπασης" δεν έμεινε εκεί. Ενώ από τη μία κυκλοφορούσε επιστολές που δήλωνε την ουδετερότητά του, από την άλλη έκανε προσωπικά τηλεφωνήματα σε πολιτικούς του φίλους και προσπαθούσε να τους πείσει ότι "ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με τον Μανώλη". Ακόμη, προσπαθούσε να πείσει ότι κράτησα εχθρική στάση απέναντι στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του κου Χειμάρα, γεγονός που έκανε πολλά στελέχη της παράταξης μας να απομακρυνθούν και να πιστέψουν ότι τιμωρώντας τη Νέα Δημοκρατία τιμωρούν τον κο Μαρκόπουλο.

....Ποτέ δεν περίμενα να συναντήσω τέτοια πολεμική από ένα άτομο το οποίο έχει ευεργετηθεί όσο κανένας άλλος από εμένα. Αυτό, όμως, που με έχει εξοργίσει περισσότερο είναι το γεγονός να παραπληροφορεί τον κόσμο ότι "θέλω να κερδίσω το Δήμο Καρύστου και εν συνεχεία να ενταχθώ στο κόμμα της κας Μπακογιάννη". Είναι ανήθικο, επικίνδυνο και προσβλητικό αυτό το επιχείρημα. Πρέπει, επιτέλους, κάποιος να τον συνετίσει, γιατί κάνει ζημιά όχι μόνο σε εμένα, αλλά και απέναντι στην παράταξη.

Παρά την πολεμική που δεχτήκαμε από τον κ. Μαρκόπουλο και τους φίλους του, την Κυριακή φέραμε μία μεγάλη νίκη στο νέο δήμο Καρύστου που άγγιξε το 55%. Λυπάμαι όμως να βλέπω τα ποσοστά του φίλου και συναγωνιστή Θανάση Χειμάρα στην ίδια περιοχή να κινούνται γύρω στο 28%. Αυτό είναι αποτέλεσμα των πράξεων του κ. Μαρκόπουλου..."


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.