Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Βαγγέλης Σταματούκος: "Χρειάζεται δουλειά για να πείσουμε περισσότερο κόσμο"

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010, 15:49
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στη συζήτηση που γίνεται την επομένη ημέρα των εκλογών για τους νικητές και τους ηττημένους το ΚΚΕ φαίνεται να βγαίνει αλώβητο αυξάνοντας τις ψήφους και τα ποσοστά του.

Κάτι ανάλογα συνέβη και στο δήμο της Χαλκίδας, όπου η "Λαϊκή Συσπείρωση" αύξησε το ποσοστό της από 7,81%, που έλαβε στις εκλογές του 2006, σε 11,50% στην εκλογική περιφέρεια Χαλκιδέων και σε 10,99% στον "Καλλικράτειο" δήμο.

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κ. Σταματούκος Βαγγέλης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συνεργάτες και τους ψηφοφόρους που τους στήριξαν, χρεώνοντάς τους με περισσότερες, όπως είπε, ευθύνες.

Η αποχή είναι ένα ζήτημα το οποίο καλούνται να εξετάσουν σε πολιτική βάση. Ο κ. Σταματούκος μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό της αποχής, λέγοντας πως υπάρχει διαφοροποίηση, καθώς υπάρχουν ψηφοφόροι που δεν τους εξέφραζε καμία παράταξη και για αυτό δεν προσήλθαν στις κάλπες και υπάρχουν και ορισμένοι που θέλησαν να στείλουν μήνυμα καταδίκης προς αυτούς που κυβερνάνε, αλλά και προς τα μικρότερα κόμματα.

Ο κ. Σταματούκος εξέφρασε την άποψη ότι, αν ψήφιζε περισσότερος κόσμος τότε θα είχαν μεγαλύτερη στήριξη ως συνδυασμός, γιατί είναι από τις λίγες δυνάμεις που καθημερινά βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και στον αγώνα που γίνεται για την επίλυση των προβλημάτων.

Πρόσθεσε ότι σε πολιτική βάση δεν κατάφεραν να πείσουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα διεκδίκησης και αυτό οφείλεται στην αδυναμία τους να εκλαϊκεύσουν τις θέσεις τους.

"Δεν μπορέσαμε να πείσουμε - είπε ο κ. Σταματούκος- ότι κοντά μας υπάρχει ελπίδα για διέξοδο και σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται δουλειά σε επίπεδο στελεχών. Βέβαια, και όσοι απείχαν δεν ήταν οργανωμένοι και δεν είδαν να δίνουν λύσεις μέσα από τη συγκεκριμένη πολιτική τους άποψη".

Επανέλαβε ότι κάθε εκλογική μάχη έχει πολιτικά χαρακτηριστικά από τη στιγμή που η επίλυση ή η αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων έχει σχέση με την πολιτική στάση που κάθε φορά τηρείται σε οικονομική κυρίως βάση.

"Παραδείγματος χάρη φαίνεται και από το αν χρεωθούν οι πολίτες ακόμα και το κλείσιμο μιας λακούβας. Αφορά την εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση του πολιτικού προγράμματος που θέλουν κάθε φορά να εφαρμόσουν. Στο γραφείο του Οικονομικού Διευθυντή του Δήμου όπου βρέθηκα επικρατεί αναστάτωση και δεν ξέρουν τι θα γίνει με τα νέα δεδομένα του Καλλικράτη, δεν ξέρουν πως θα βρεθούν πόροι ακόμα και για την πληρωμή των μισθών. Δεν έχουν λυθεί σημαντικά ζητήματα και φαίνεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε με προχειρότητα στην εφαρμογή της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας και χωρίς να έχουν εμβαθύνει στο πως θα υλοποιηθεί αυτή η μεταρρύθμιση".

Σχετικά με το αυξημένο ποσοστό που έλαβαν και τις έδρες που εκλέγουν στο δημοτικό συμβούλιο και στα τοπικά συμβούλια Χαλκίδας και Φύλλων ο κ. Σταματούκος δήλωσε, ότι παρά την αποχή αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ψήφων και των ποσοστών τους και αυτό σημαίνει, ότι ο κόσμος τους πλησιάζει, ενημερώνεται για τις θέσεις τους και σιγά- σιγά κατανοεί, ότι η διέξοδος στα προβλήματα έρχεται μέσα από τη συνεχή πάλη.

Ο κ. Σταματούκος δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα εντείνουν τη δράση τους και τις προσπάθειές τους η φωνή των πολιτών που τους εμπιστεύθηκαν να εκπροσωπηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο δημοτικό συμβούλιο με στόχο τον περιορισμό της επίθεσης προς τα λαϊκά στρώματα που θα υπάρξει το επόμενο διάστημα.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.