Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Διακήρυξη αρχών από τη "Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία για τη Στερεά Ελλάδας-Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο"

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010, 11:52
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου, στη Λαμία η παρουσίαση αρχών και θέσεων της Περιφερειακή Κίνησης «Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία για τη Στερεά Ελλάδας-Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο" που στηρίζει ο Συνασπισμός, η Δημοκρατική Συνεννόηση, η Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά και η Οικολογία, με επικεφαλής τον κ. Στουπή Νίκο.

Κατά την εκδήλωση δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη του συνδυασμού. Στην διακήρυξη παρουσιάζονται οι βασικές θέσεις που αφορούν τις αρχές συγκρότησης της παράταξης μπροστά στις περιφερειακές εκλογές καθώς επίσης και το πρόγραμμα του σχήματος για την Περιφερειακή Πολιτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου μίλησαν ο κ. Νότης Μαριάς εκ μέρους της Δημοκρατικής Συνεννόησης και ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ κ. Δ. Βίτσας. Τη Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΝ εκπροσώπησε ο γραμματέας κ. Αυλωνίτης Βαγγέλης.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές: "η παράταξη είναι η μοναδική που παρουσιάζει ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Περιφέρεια, την περιφερειακή Πολιτική, το Δημοκρατικό Προγραμματισμό, το περιβάλλον, την κοινωνική οικονομία".

Τόνισαν ιδιαίτερα τα 16 σημεία πολιτικής που θέτει η Αριστερά στην Στερεά Ελλάδα και που αποτελούν τα σημεία αιχμής για μια ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση, την αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη.

Όπως ανέφεραν: "Με τις θέσεις αυτές η αριστερά επιδιώκει να ανοίξει ένα σοβαρό διάλογο, την ώρα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι παρατάξεις στην περιφέρεια επιδίδονται σε διαδικαστικά θέματα περί των περιφερειακών εκλογών".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.