Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απέκτησε εφημέριο η ενορία Βλαχιάς ύστερα από τέσσερα χρόνια

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010, 11:58
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι χειροτονήθηκε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, ο π. Ιωάννης Γκέκας, ο οποίος επί ένα έτος υπηρέτησε ως Διάκονος του Ιερού Προσκυνήματος, υιός ιερέα από την Λήμνο, απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και επί δεκαετία υπηρετήσας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, απ' όπου υπέβαλε την παραίτησή του, προκειμένου να ιερωθεί.

Στη Θεία Λειτουργία, τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και ο πατέρας του νεοχειροτονηθέντος π. Ιωάννου, ο οποίος ήλθε από την Λήμνο, ενώ ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου ήταν κατάμεστος από ευσεβείς προσκυνητές του Ιερού Προσκυνήματος, αλλά και κατοίκους της Ενορίας Βλαχιάς Κηρέως, η οποία στερείται εφημερίου επί τετραετία περίπου και πρόκειται να υπηρετήσει ο νέος Ιερεύς.

Στην προσφώνησή του ο νέος Ιερεύς π. Ιωάννης, εξέφρασε τις σκέψεις του για την διακονία πού αναλαμβάνει, ενώ υποσχέθηκε ότι θα σταθεί πάντοτε δίπλα στις ανάγκες του ποιμνίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού), κάλεσε τον νέο Ιερέα να ζει πάντοτε κάτω από την σκιά του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος είναι το ακαταμάχητο όπλο της πίστεως.

Το πλήθος των ευσεβών προσκυνητών, μετά την χειροτονία βροντοφώναξαν το «Αξιος» στον νέο Ιερέα, ο οποίος διακρίνεται για το ήθος του, την αγάπη του για την Εκκλησία και το εκκλησιαστικό του φρόνημα.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.