Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκδήλωση στο Μνημείο της Λαμπούσας: Ημέρα τιμής και μνήμης στους αγωνιστές

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010, 12:42
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -



Ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Δημήτρης Κατσούλης με τον κ. Βασίλη Πριόβολο- Καπετάν Ερμή και την κ. Ιωάννα Λεμπέση χήρα του Ευβοιώτη Αντιστασιακού και Αγωνιστή της Αριστεράς Λευτέρη Λεμπέση.

Πραγματοποιήθηκε, στο Μνημείο της Λαμπούσας, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου η Εκδήλωση Μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Αυλώνος για την 66η Επέτειο της Ιστορικής Μάχης της Λαμπούσας η οποία έγινε στις 3 Σεπτέμβρη το 1944.

Παρευρέθηκαν αρκετοί αντιστασιακοί από τα χωριά του Δήμου Αυλώνος, μερικοί από τους οποίους είχαν λάβει μέρος στην μάχη. Επίσης, μετείχαν και αντιστασιακοί μέλη Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) με την πρόεδρό τους κ. Θεοδωροπούλου και την Ιωάννα Λεμπέση, χήρα του αείμνηστου Δικηγόρου Λευτέρη Λεμπέση σημαντικού πολιτικού στελέχους της Ευβοϊκής Εθνικής Αντίστασης και της ΕΔΑ, ο συγγραφέας Αντιστασιακός και αγωνιστής της Μάχης της Λαμπούσας Αποστόλης Αποστολόπουλος κ.α.


Η χορωδία των Αγωνιστών αποδίδει αντάρτικα τραγούδια.

Την φετινή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΠΟΑΕΑ και πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης Αρη Βελουχιώτη, ο ηρωϊκός Καπετάν Ερμής, ο Βασίλης Πριόβολος.

Παρών όπως κάθε χρόνο ο Σωκράτης Ιωαννίδης ο δημιουργός του Μνημείου της Λαμπούσας, ο Δημήτρης Μάστορης, ο Βλάσης Πάλλης και άλλοι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ευ. Λύκος, ο πρώην Δήμαρχος Στυρέων κ. Ζάχος Λέκκας, οι Αντιδήμαρχοι Αυλώνος κ. Φλώρου και κ. Τζόκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσαπέρος, ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Δημήτρης Μούντριχας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κύμης κ. Τ. Βελισσαρίου και Ευ. Μπελιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ταμυναίων κ. Γιώργος Κατσαμάγκος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αυλώνος κ. Ειρήνη Καρυστινού, κ. Γιάννης Παππάς, κ. Γιώργος Κότσαρης και κ. Αργυρώ Σατήρη καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεοχωρίου κ. Γιάννης Σαμπάνης. Παρευρέθηκε επίσης ο Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Γιάννης Σιαγιάννης, ο Συνεργάτης της ΚΕΔΚΕ κ. Δημ. Μπαιρακτάρης, εκπρόσωποι των Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Αλιβερίου κ. Παπαδιόχος και Αυλώνος κ. Παπαρήγας.


Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αργυρώ Σατήρη, ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Δημήτρης Κατσούλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Λύκος και ο Αγωνιστής της Αντίστασης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μνήμης Αρη Βελουχιώτη, κ. Βασίλης Πριόβολος- Καπετάν Ερμής.

Μετά την κατάθεση στεφάνων και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των αντιστασιακών ο Δήμαρχος Δημήτρης Κατσούλης εκφώνησε ομιλία στην οποία παρουσίασε τα γεγονότα της Μάχης.

Ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου και στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους Αγωνιστές που είναι συντελεστές της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης, σε εκείνους που τα τελευταία οκτώ χρόνια συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωσή της και συγκεκριμένα στην Ιωάννα Λεμπέση, στον Σωκράτη Ιωαννίδη, στον Δημήτρη Μάστορη και στον Βλάσση Πάλλη.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.