Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Καθημερινό μαρτύριο η μετάβαση των μαθητών του Καφηρέα στα σχολεία

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010, 14:40
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ευβοίας, Γιώργος Μαρίνος, κατέθεσαν ερώτηση, για τη δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών της κοινότητας Καφηρέα στο δημοτικό σχολείο Αμυγδαλιάς και στο γυμνάσιο - λύκειο Καρύστου, μετά την Αναφορά που είχε γίνει για το ίδιο θέμα.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, η μετάβαση για τους μικρούς μαθητές έχει γίνει ένα καθημερινό μαρτύριο, καθώς αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς περίπου 75 χλμ, αφού τα σπίτια τους απέχουν από το σχολείο περίπου 35 χλμ.. Το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι χωμάτινο, σε άσχημη κατάσταση και κατά τους χειμερινούς μήνες ιδιαίτερα επικίνδυνο. Τα προηγούμενα χρόνια οι μαθητές μεταφέρονταν από τα σπίτια τους στο σχολείο στοιβαγμένοι 6-7 σε αυτοκίνητα των γονιών τους, οι οποίοι εκτός της ταλαιπωρίας, επιβαρύνονταν με το κόστος της μετακίνησης.

Φέτος ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλιάς ανέρχεται στους 10, η ηλικία τους κυμαίνεται από 6 έως 12 ετών και όλοι προέρχονται από περιφερειακά χωριά της Κοινότητας Καφηρέα (Σχίζαλι, Πρινιά, Θύμι, Καλαμάκι).

Για τους μαθητές της κοινότητας που φοιτούν στο γυμνάσιο και λύκειο συνεχίζεται η ταλαιπωρία αλλά και η οικονομική επιβάρυνση των γονιών τους καθώς είναι αναγκασμένοι να διαμένουν στην Κάρυστο, αφού δεν υπάρχει καθημερινή σύνδεση της κοινότητας με την Κάρυστο για την εξυπηρέτηση των μαθητών.

'Η δωρεάν, άνετη και ασφαλής μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης' επισημαίνουν και ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για τη μεταφορά των μαθητών.

Ο Γιώργος Μαρίνος, κατέθεσε ακόμα μια ερώτηση μαζί με άλλους βουλευτές, στην υπουργό Παιδείας, για τα προβλήματα στη λειτουργία της εστίας του τμήματος Δασοπονίας του ΤΕΙ Λαμίας στο Καρπενήσι. Οι συνθήκες στην εστία είναι πολύ δυσμενείς, αφού δεν υπάρχει καθόλου προσωπικό ενώ και η υλικοτεχνική υποδομή είναι μακριά από τις σύγχρονες απαιτήσεις. Επιπλέον η λειτουργία της Εστίας παραμένει, αδικαιολόγητα, νομικά εκκρεμής καθώς δεν υπάρχει Σπουδαστική Λέσχη στο ΤΕΙ Λαμίας, ενώ ούτε έχει υπαχθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Φέτος αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των δωματίων.

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.