Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Δεύτερης κατηγορίας" ο δήμος Αυλώνος για τη Νομαρχία

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010, 11:58
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

"Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση φαίνεται ότι έχει στη δεύτερη κατηγορία το δήμο Αυλώνος" σχολιάζει ο δήμαρχος Αυλώνος, κ. Δημήτρης Κατσούλης, με αφορμή την κατανομή των επιχορηγήσεων της ΔΕΗ για την εκτέλεση έργων από την οποία αποκλείστηκε ο δήμος ενώ είχε ώριμες μελέτες.

Ο κ. Κατσούλης αναφέρεται και σε σημαντικές καθυστερήσεις σε έργα σε οδικούς άξονες, όπως ο κόμβος του Οριού, όπου εκκρεμεί η αποκατάσταση του φωτισμού και η διαμόρφωση κόμβου στη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου στα Χάνια Αυλωναρίου προς Κύμη και προς Στόμιο.

Ο δήμαρχος Αυλώνος αναφέρει χαρακτηριστικά: "Πριν από λίγο καιρό διαμορφώθηκε επιτέλους μετά από πολλές διαμαρτυρίες ο κόμβος του Οριού. Εκκρεμεί η αποκατάσταση του φωτισμού χωρίς τον οποίο ο κόμβος παραμένει ατελής.

Στην άλλη επικίνδυνη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου προς Κύμη και προς Στόμιο Οξυλίθου στα Χάνια Αυλωναρίου η διαμόρφωση του εκεί κόμβου αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός» ενώ ο φωτισμός που τοποθετήθηκε τον Νοέμβριου του 2006, πέρα των προφανών κακοτεχνιών δεν λειτούργησε ποτέ. Ποτέ δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις παρά τα συνεχή διαβήματα.


Οι πυλώνες τοποθετήθηκαν πριν από 4 χρόνια αλλά ακόμη να ανάψουν τα φώτα.

Και να σκεφθεί κανείς ότι υπήρξα ο μοναδικός Δήμαρχος που είχα συνεχή δημόσια παρέμβαση για το θέμα των οδικών αξόνων και της οδικής ασφάλειας. Ίσως ορισμένοι ενοχλούνται από εκείνους που έχουν φωνή και πολιτικό λόγο ενώ προτιμούν πελάτες του συστήματος εξουσίας τους και των μηχανισμών που κατανέμουν τα έργα. Διαφορετικά πώς να εξηγηθεί ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Εύβοιας έχει δημοπρατήσει πάνω από τέσσερις φορές δύο κρίσιμα αθλητικά έργα στον Δήμο Αυλώνος και έπεται συνέχεια, την κατασκευή κερκίδων στα γήπεδα Νεοχωρίου και Αυλωναρίου και την κατασκευή γηπέδου Ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Αχλαδερή. Δυο χρόνια συνεχώς δημοπρατούνται αυτά τα δύο έργα.

Να σκεφθεί κανείς ότι ο Δήμος Αυλώνος στην οκταετία 2003-2010 κατασκεύασε αθλητικά έργα ύψους περίπου 800.000 ευρώ από ιδίους πόρους ή το Πρόγραμμα «Θησέας» την στιγμή που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατασκεύασε στους γειτονικούς μας Δήμους πολλαπλάσια έργα από δικούς της πόρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άνισης μεταχείρισης.

Δυστυχώς, τα τέσσερα τελευταία χρόνια η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν αντιμετώπισε τα θέματα της αρμοδιότητάς της με αντικειμενικότητα και ισομέρεια. Αποκορύφωμα της μη αντικειμενικής μεταχείρισης ο αποκλεισμός του Δήμου Αυλώνος από την κατανομή των επιχορηγήσεων της ΔΕΗ. Ο Δήμος Αυλώνος είχε ώριμες μελέτες έργων που έδεναν με έργα των γειτονικών Δήμων και εκπλήρωναν τους στόχους της επιχορήγησης αλλά δυστυχώς μάθαμε για την κατανομή από τις εφημερίδες.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να μην επαναληφθούν στο μέλλον και διότι πιστεύουμε ότι ο καθένας μας πρέπει να διδάσκεται από τα λάθη του και να μην τα επαναλαμβάνει".

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.