Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ελπίδα στην αγορά από νέους επαγγελματίες

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010, 11:49

-
- - -


Σε ένα νομό, όπως στην Εύβοια, που κλείνουν οι επιχειρήσεις και οι απολύσεις σε εργοστάσια είναι στην καθημερινότητα, κάποιοι νέοι επιχειρηματίες προσπαθούν με πείσμα και μεράκι όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να δώσουν ελπίδα στην αγορά.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή" είναι αφιερωμένο σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες στην Ελλάδα, με τους οποίους και μίλησε η δημοσιογράφος κα Ιωάννα Φωτιάδη.

Το 2008, τρεις φίλοι (Σπύρος Λεπενιώτης, Κώστας Λυρώνης και Γιάννης Κουφόπουλος) αποφάσισαν να συνεταιριστούν για να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή και εμπορία κρασιού στη Βοιωτία. «Παράγουμε εκλεκτά εμφιαλωμένα κρασιά, μπολιασμένα με πείρα, αλλά και νεανική φρεσκάδα», αναφέρει στην εφημερίδα ο κ. Κουφόπουλος. Ετσι, γεννήθηκε η «ΕΘΟΣ Οινοποιητική». Οι τρεις νέοι δοκίμασαν νέες ποικιλίες σταφυλιών, ξεκίνησαν δειλά να εξάγουν, ενώ ετοιμάζουν ένα σύγχρονο οινοποιείο στη Ριτσώνα. «Η Μαλαγουζιά, ένας εκ των οίνων μας, ξετρέλανε τους Γερμανούς», διηγείται ο κ. Κουφόπουλος, «τα δικά μας κρασιά διαφέρουν από τα ευρωπαϊκά και είναι ευκολόπιοτα για τις γυναίκες».

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.