Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Ο σύλλογος δασκάλων Χαλκίδας αντί για αγώνα έκανε ημερίδες θεατρικής αγωγής - κουκλοθέατρου και ταξιδάκια"

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010, 16:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Χαλκίδας, Αννα Γαλανού, δεν πήρε μέρος στη συνέντευξη τύπου των Διοικητικων Συμβουλίων της ΕΛΜΕ και δασκάλων Χαλκίδας, σχολιάζοντας ότι "...τώρα θυμήθηκαν να «αντιδράσουν» με αυτό τον «επαναστατικό» τρόπο στον οδοστρωτήρα και στο ξεθεμελίωμα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, απ' την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του μετώπου ΔΝΤ-Ε.Ε. με την άμεση ή έμμεση στήριξη Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ".

Μεταξύ άλλων η κα Γαλάνη αναφέρει:

"Ήταν αναμενόμενη η ξεπουλημένη, συμβιβασμένη στάση του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΙΕΛΕ-ΓΣΕΕ και των τοπικών εκπροσώπων τους. Οι εργολάβοι των κυβερνήσεων και των στόχων της πλουτοκρατίας, αφού έριξαν στο τέλμα και την αναξιοπιστία το συνδικαλιστικό κίνημα, στήριξαν με νύχια και με δόντια τον «τυφώνα», το σάρωμα κάθε εργασιακού μισθολογικού, ασφαλιστικού, μορφωτικού δικαιώματός μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΜΕ κατέθετε προτάσεις στο Δ.Σ. προκειμένου το συνδικαλιστικό όργανο των εκπ/κών να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα να οργανώσει την επιτυχία των Γ.Σ. των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αντίθετα, στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας η ΠΑΣΚ σε απόλυτη συμφωνία και συνεργασία με τη ΔΑΚΕ και την Αυτ. Παρέμβαση αντί να βρίσκονται στο μετερίζι του δίκαιου αγώνα και της αντεπίθεσης που οργανώνουμε το έριξαν σε ημερίδες θεατρικής Αγωγής - Κουκλοθέατρου - μάλιστα με ξεχωριστό ζήλο και απίστευτη οργανωτική ταχύτητα και ξόδεμα χρημάτων - σε διοργάνωση εκδρομών στο εξωτερικό, λες και... δεν τρέχει τίποτα. Είναι φανερό ότι πρόκειται για αποπροσανατολιστική τακτική της ΠΑΣΚ για να «ξεχνιέται» λιγάκι ο εκπαιδευτικός αυτή την περίοδο που ξεθεμελιώνουν τα πάντα. Έτσι απαντούν στα μέτρα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ Α.Π. Ξεκαθαρίζουμε ότι ασφαλώς και δεν είμαστε αντίθετοι με πρωτοβουλίες και δραστηριότητες πολιτιστικού και πνευματικού χαρακτήρα, αλλά όποτε και όταν πρέπει. Μέχρι εδώ! Ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουμε με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι μέρος του προβλήματος!".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.