Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος στο Καστέλι και στην Ταναϊδα

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010, 09:40
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Δύο διαφορετικές εξορμήσεις πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Απριλίου. Το απόγευμα του Σαββάτου, 40 ορειβάτες με αρχηγούς τους Αθαν. Μαροσούλη και Ταξ. Κοκονό ξεκίνησαν από το κάστρο των Φύλλων, το Καστέλι, και μετά από 3 ώρες έφθασαν στον Αγιο Γεώργιο Αρμά. Η επιστροφή έγινε από άλλη διαδρομή και καθώς είχε σκοτεινιάσει είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλους τους φωτισμένους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής που μαζί με τον έναστρο ουρανό δημιουργούσαν ένα φανταστικό περιβάλλον.

Την Κυριακή, 50 ποδηλάτες, με τη συμμετοχή ποδηλατών και από περιοχές εκτός Χαλκίδας, με αρχηγούς τον Τάσο Παπαϊωάννου και Γιάννα Ρηγοπούλου ξεκίνησαν την ποδηλατική διαδρομή από τον Αγιο Ιερεμία. Μετά από 2ωρη ορθοπεταλιά μέσα σε καταπράσινο ελατόδασος έφθασαν στο οροπέδιο που βρίσκεται η λίμνη Ταναϊδα και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης αφού διένυσαν συνολικά 26 χλμ. σε δασικούς δρόμους.

Οι επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου είναι εξόρμηση στον Πυξαριά, την Κυριακή 25 Απριλίου και στον Πάρνωνα, το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου, Αγγελή Γοβιού 22 (Τρίτη & Πέμπτη 6-9 μ.μ., τηλ. 2221025230).

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.