Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Έργα οδοποιίας εκτελούνται στο δήμο Αυλώνος

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010, 17:41
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα



Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του κόμβου στη φονική διασταύρωση του Οριού. Ο διασταύρωση του Οριού είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία της επαρχιακής οδού Λέπουρα - Οριό - Οξύλιθος - Κύμη με πάρα πολλά θύματα.

Μετά από παρεμβάσεις του δημάρχου Αυλώνος Δημήτρη Κατσούλη και φορέων του Οριού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας δημοπράτησε το έργο της κατασκευής του κόμβου του Οριού και ήδη ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες. Με το έργο που κατασκευάζεται αποκαθίσταται η τεχνική άρτια διαμόρφωση της διασταύρωσης και διαμορφώνεται η ασφαλής είσοδος και έξοδος προς το Οριό. Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα επανατοποθετηθεί ο φωτισμός και θα τεθεί επιτέλους σε λειτουργία.

Ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Μουρτερή
Η πρόσβαση στο δεύτερο τμήμα του οικισμού της Μουρτερής γίνεται πλέον με ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι τις εκβολές του ποταμού Νηλέα. Το έργο αυτό ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της Μουρτερής, ιδιαίτερα του β'τμήματος αλλά και των κατοίκων του Οριού που θα έχουν πλέον ευκολότερη πρόσβαση στις πανέμορφες εκβολές του ποταμού Νηλέα που διαμορφώνει το Δέλτα της Μουρτερής, ένα από τα διακεκριμένα φυσικά τοπικά ιδιαίτερου κάλλους, σύμφωνα με σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο δρόμος φθάνει μέχρι τα όρια του Δήμου Αυλώνος με το Δήμο Κύμης και διευκολύνει πλέον την πρόσβαση στην Μουρτερή και για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Το έργο εκτελέστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας.



Ο Δήμος Αυλώνος έχει επίσης εκπονήσει μελέτη για τη διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Μουρτάρι - Μουρτερή έτσι ώστε να υπάρξει εναλλακτική πρόσβαση προς την Μουρτερή και να μειωθεί ο φόρτος κυκλοφορίας που ταλαιπωρεί το Οριό τους θερινούς μήνες. Η μελέτη αφορά έργο που έχει προενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» αλλά προς το παρόν έχουν ανασταλεί οι οριστικές εντάξεις. Αναμένεται η ενεργοποίηση του Προγράμματος.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.