Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απάντηση του Εμπορικού συλλόγου στις κατηγορίες του προέδρου του Τ.Σ. Κονιστρών

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010, 17:28
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Ο Εμπορικός σύλλογος Κονιστρών, με ανακοίνωσή του, απαντά στον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Κονιστρών, κ. Κεχρή και σε όσα τους καταλόγισε σε επιστολή του σχετικά με τη συγκέντρωση που έγινε στο Ανω Κουρούνι για τον "Καλλικράτη":

"Λάβαμε το έγγραφό σας -επιστολή λιβελογράφημα- και με έκπληξη διαπιστώσαμε πως χρησιμοποιείτε λεξιλόγιο και εκφράσεις που δεν σας τιμούν. Το ειρωνικό περιεχόμενο της επιστολής σας φανερώνει χαμηλή παιδεία και απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών.

Με ποια επιχειρήματα και με ποιες αποδείξεις λασπολογείτε ενάντια στον εμπορικό σύλλογο, μας χαρακτηρίζετε ανεύθυνους και αφήνετε υπονοούμενα για υπόγειες συμφωνίες και συναλλαγές; Πού διδαχτήκατε αυτό το λεξιλόγιο; Είναι φανερό πως βλέπετε ως εχθρούς φορείς και δημότες που έχουν διαφορετική άποψη.

Θεωρούμε πως πρέπει να παραιτηθείτε άμεσα διότι η κομματική ομηρία, σας έχει κάνει εχθρό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα και την υποχρέωση του κάθε πολίτη να σέβεται τη διαφορετική άποψη.

Η πεμπτουσία της δημοκρατίας την οποία επικαλείστε και για την οποία δε δεχόμαστε μαθήματα από εσάς είναι οι λαϊκές συνελεύσεις. Αν είχατε τη διάθεση να μελετήσετε τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων θα διαπιστώνατε ότι επιβάλλονται λαϊκές συνελεύσεις κάθε χρόνο σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, πόσο μάλλον στην έδρα του δήμου. Έχετε αντιληφθεί τα τελευταία 12 χρόνια να έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο δήμο μας; Εσείς στην άτυπη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο πώς εκφράσατε αβίαστα την πρόταση για δημιουργία δήμου γίγαντα από Κύμη ως Αλιβέρι; Ποιος σας εξουσιοδότησε; Λάβατε υπόψη σας τη βούληση των πολιτών που σας ψήφισαν; Ακούσατε τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους; Συγκαλέσατε ποτέ Τ.Σ. για το θέμα του Καλλικράτη; Τέτοια μαθήματα δημοκρατίας έχετε διδαχτεί; Γιατί λασπολογείτε, ειρωνεύεστε και απαξιώνετε τους 9 φορείς που υπέγραψαν επιστολή με άποψη για τις συνενώσεις των δήμων; Γιατί διασπείρετε ψέματα για τις υπογραφές των μελών των Δ.Σ. Όλες οι υπογραφές είναι στη διάθεσή σας και σας πληροφορούμε πως είναι πάρα πολλές. Γιατί δε μπορείτε να καταλάβετε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη;

Όσον αφορά την ανοιχτή συγκέντρωση στο Ανω Κουρούνι η πρόσκληση που πήρατε ήταν εξαιρετικά σαφής. Δεν παρευρεθήκατε ούτε εσείς αλλά ούτε δημοτικός σύμβουλος της παράταξής σας για να ενημερώσετε τους νέους, πολλούς νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους. Η συγκέντρωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, εκδόθηκε ψήφισμα, διαβάστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα απ' όλους τους παρευρισκόμενους.

Και λίγα λόγια για τη λαϊκή αγορά. Για ποιες δεκάδες συζητήσεις και συνεδριάσεις μιλάτε; Πότε καλέσατε τον εμπορικό σύλλογο σε συζήτηση για τη λαϊκή αγορά; Ποτέ. Ο εμπορικός σύλλογος ήταν αυτός που με δική του πρωτοβουλία ζήτησε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και βρήκε «πόρτες κλειστές». Η λαϊκή αγορά βρίσκεται στο χείλος της διάλυσης και σ' αυτό φέρνετε μεγάλη ευθύνη.

Ο εμπορικός σύλλογος Κονιστρών είναι ενεργός, είναι παρόν και απαλλαγμένος από κομματικές ταμπέλες. Ενεργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον των επαγγελματιών που εκπροσωπεί και έχει άριστες σχέσεις και συνεργασία με τους συλλόγους του δήμου μας αλλά και με φορείς της ευρύτερης περιοχής. Η συλλογική προσπάθεια είναι δημοκρατική διαδικασία και έχει πάντα καλύτερα αποτελέσματα. Εμείς δε θα πέσουμε στο επίπεδό σας να χρησιμοποιήσουμε φράσεις του τύπου «Υπόγειες συμφωνίες, συναλλαγές, επικίνδυνα ολισθήματα, ανεύθυνα μέλη, προσωπικά παιχνίδια» διότι δεν τις γνωρίζουμε και δε μας αγγίζουν. Εμείς σας περιμένουμε όταν απαλλαγείτε απ' την κομματική σας ομηρία να πορευτείτε μαζί μας για να βοηθήσουμε όλοι μαζί τον τόπο μας, γιατί το αξίζει.

Ο τόπος μας θα συνεχίσει να υπάρχει και να ευημερεί όσο εμείς τον αγαπάμε και τον στηρίζουμε".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.