Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Χαρακτικά της Εύβοιας - Διαδρομή στο χρόνο

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010, 17:27
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Από 29 Ιανουαρίου έως 10 Μαρτίου στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου Ευταξία λειτουργεί η έκθεση "Χαρακτικά της Εύβοιας. Διαδρομή του χρόνου" από τη Συλλογή του Αντιπρυτάνεως του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Ιωάννη Καράκωστα.

Η έκθεση περιλαμβάνει 105 χαρακτικά και παρουσιάζει τοπία, μνημεία και σκηνές από την καθημερινή ζωή της Εύβοιας με ιδιαίτερη έμφαση στην πόλη της Χαλκίδας. Τα έργα της συλλογής που υπογράφουν 56 γνωστοί ζωγράφοι και χαράκτες από το 16ο ως το 19ο αιώνα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τεκμηριώνουν και διασώζουν μνημεία και ιστορικούς τόπους της Εύβοιας που έχουν αλλοιωθεί και ορισμένα καταστραφεί από τις νεότερες χωροταξικές παρεμβάσεις.

Ο συλλέκτης καθηγητής κ. Καράκωστας παρουσιάζοντας στην έκθεση με ανάγλυφο χρώμα τις δύο μεγάλες αγάπες της ζωής του, τα παλαιά χαρακτικά και την Εύβοια, τη Χαλκίδα, την πατρίδα του "με τις θάλασσες, τα νεφούρια, τις παραλίες, τα κάστρα, τα βουνά της, τα δάση, τις αρχαιότητες, την ιστορία της", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, καλεί τον επισκέπτη σε ένα νοσταλγικό ταξίδι αισθητικής απόλαυσης και περιήγησης στο χρόνο και στον τόπο.

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών βρίσκεται στην οδό Παπαρρηγοπούλου 7, στην πλατεία Κλαυθμώνος (τηλ. 210 3231397) και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 9.00 - 16.00 καθημερινές πλην Τρίτης και 10.00 - 15.00 Σάββατα και Κυριακές.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.