Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μοιράστηκε η οικονομική ενίσχυση του ΛΑΟΣ στους πλημμυροπαθείς του δήμου Ληλαντίων

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010, 16:36
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


Κατά την παραλαβή των χρημάτων από 87χρονη πλημμυροπαθή του δήμου Ληλαντίων.

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ληλαντίων μοιράστηκαν το πρωί της Τρίτης 5 Ιανουαρόιυ τα χρήματα της οικονομικής ενίσχυσης των 30.000 ευρώ που είχε παραδώσει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, στις 20 Σεπτεμβρίου ως ενίσχυση των πληγεισών οικογενειών από τις σφοδρές νεροποντές της εποχής εκείνης, ποσό το οποίο αντιστοιχούσε στην προεκλογική αφισοκόλληση όλου του νομού.

Τα χρήματα στους πλημμυροπαθείς μοίρασε εκ μέρους του Κόμματος η βουλευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Ουρανία ΠαπανδρέουΠαπαδάκη.

Ο δήμαρχος Ληλαντίων, κ. Καρυστινός, προλογίζοντας την κ. ΟυρανίαΠαπανδρέου Παπαδάκη μεταξύ άλλων δήλωσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρη για την χειρονομία που έκανε. Αυτό είχε απήχηση και στον κόσμο, αλλά και στη συνείδηση των πολιτών ευρύτερα, γιατί συμμετείχε με την καρδιά του στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Τα χρήματα αυτά που μας παραχώρησε, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τα προωθήσει στους πολίτες, τους αναξιοπαθούντες που υπέστησαν μεγάλες ζημιές, και με ομόφωνη απόφαση του τα παρεχώρησε σε πολύτεκνους και συνταξιούχους που ζημιώθηκαν και δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν αυτό το διάστημα, σαν ένα μέρος ανακούφισης στο πρόβλημά τους. Πενήντα και πλέον συνταξιούχοι και πολύτεκνοι της περιοχής πήραν από 450 ευρώ, και δύο πληγέντες, ένας ανάπηρος που στην κυριολεξία καταστράφηκε και έχασε και το σπίτι του από την πλημμύρα πήρε το ποσό των 5000 ευρώ και ένα παιδάκι ορφανό πατρός που πήρε 3.000 βοήθημα που έχασε και αυτό το σπίτι του. Νομίζω ότι ήταν ό,τι καλύτερο γι' αυτές τις γιορτές, για την ανακούφιση του προβλήματός τους".

Η κα Ουρανία-Παπανδρέου-Παπαδάκη δήλωσε: "Μετά από τη γενναία απόφαση του Πρόεδρου μας, του Γ. Καρατζαφέρη τον Σεπτέμβρη να βοηθήσει με ένα ποσό 30.000 ευρώ την πληγείσα περιοχή του Βασιλικού και του Αγ. Νικολάου κυρίως, μετά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, τελικά μοιράσθηκε το ποσό αυτό σε 54 κατοίκους της περιοχής που πληρούσαν τα κριτήρια, όπως χαμηλή σύνταξη, πολύτεκνοι, άνθρωποι που δεν είχαν εισοδήματα. Περίπου 500 ευρώ που έστω και μ' αυτό το μικρό ποσό οι άνθρωποι νοιώθουν ανακουφισμένοι, νιώθουν ότι υπάρχουν άνθρωποι και κυρίως κόμματα μικρά αλλά με μεγάλη καρδιά, που είναι δίπλα τους και προσπαθούν πάντοτε να αμβλύνουν λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Υπόσχεση δική μου αλλά και του ΛΑ.Ο.Σ, και του Προέδρου μας είναι ότι εμείς θα είμαστε δίπλα στα προβλήματα της περιοχής και κυρίως στα προβλήματα του Ευβοϊκού λαού τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ".

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.