Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΕΠΑΨΥ στην Εύβοια

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009, 16:50
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στους ξενώνες ψυχικής υγείας που εντάσσονται στην ΕΠΑΨΥ. Συγκεκριμένα δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα από τον Αύγουστο του 2009. Το έργο τους είναι ήδη ιδιαίτερα δύσκολο και αυτή η κατάσταση είναι επόμενο να έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους αλλά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Για το σημαντικό αυτό θέμα, κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος από την Εύβοια, Γιάννης Γκιόκας και Νίκος Παπακωνσταντίνου. Οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς για την καταβολή των δεδουλευμένων και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Παράλληλα ζητούν τη δημιουργία δημόσιου δικτύου ξενώνων, οικοτροφείων και διαμερισμάτων αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης κλειστής ή ανοιχτής περίθαλψης εκεί που χρειάζεται.

"Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι μεγάλες. Η πολιτική τους αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα, υποβαθμίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες, επιβαρύνει οικονομικά τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, οξύνει τα προβλήματα των εργαζομένων" υπογραμμίζουν οι βουλευτές στο κείμενο της ερώτησής τους.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.