Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αποσιώπηση των αρχαιολογικών ευρημάτων στο Αλιβέρι λόγω ΔΕΗ φοβάται η "Παρέμβαση"

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009, 17:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο Πολιτιστικός σύλλογος "Ένωση Ταμυναίων Πολιτών η Παρέμβαση", με αίτησή της στην ΙΑ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων", ζητάει ενημέρωση για τους λόγους που διακόπηκαν οι ανασκαφές στην περιοχή Καράβου Αλιβερίου, στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί η μονάδα Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ. Ο σύλλογος υποστηρίζει ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν βρεθεί σημαντικά ευρήματα και εκφράζει την ανησυχία της σχολιάζοντας ότι η ιστορία ενός τόπου δεν μπορεί να αποσιωπηθεί έναντι κανενός ανταλλάγματος. Παρατίθεται το κείμενο της αίτησης:

"Επειδή οι ανασκαφές και οι έλεγχοι της υπηρεσίας σας, στην ανωτέρω περιοχή, έχουν επαρκώς προχωρήσε, παρακαλούμε ενημερώστε μας για τους λόγους της διακοπής των εργασιών, σύμφωνα με το 6122/17-11-2009 έγγραφό σας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, η έρευνά σας έχει εντοπίσει πολύ σημαντικά ευρήματα που καθιστούν τον τόπο μας, αλλά και την Ελλάδα μας, κέντρο διεθνούς ενδιαφέροντος.

Επειδή η ιστορία του τόπου μας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση και έναντι κανενός ανταλλάγματος να αποσιωπηθεί, όπως έγινε στο παρελθόν, ανησυχούμε για τα τεκταινόμενα...

Όσο για τη ΔΕΗ ΑΕ γνωρίζει ότι έχει χώρους και τόπους μακριά από κατοικημένες περιοχές για να κατασκευάσει το εργοστάσιο, πράγμα που έπρεπε να είχε κάνει από την αρχή".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.