Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στροφή στην ανακύκλωση προτείνει ο Μητροπέτρος στη δήμαρχο Στυρέων

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009, 15:59
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο Γιώργος Μητροπέτρος, Οικονομολόγος, με επιστολή του στη δήμαρχο Στυρέων και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Νοτίου Ευβοίας, κα Μούτσου, αναφέρεται στο θέμα του ΧΥΤΥ Νότιας Εύβοιας

"Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, αλλά και μετά την έντονη ανησυχία σας, όσο και του Δημάρχου Αυλώνος κ. Κατσούλη περί του θέματος του ΧΥΤΥ Ν. Ευβοίας, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

Κοινή διαπίστωση είναι ότι η δημιουργία ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Σχετικές αναφορές και μάλιστα αγωνιώδεις, έχετε κάνει και μέσω του Τύπου τόσο εσείς όσο και ο κ. Κατσούλης που διακατέχεστε ίσως από μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο και το περιβάλλον, καθώς επίσης σημαντική ήταν και η παρέμβαση που έκανε ο Νομάρχης κ. Θανάσης Μουραντάς για το ίδιο θέμα.

Όλοι συγκλίνουν στην άποψη ότι τελικά πρέπει να οριοθετηθεί ο χώρος ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Χρειάζεται πέραν των τοπικών ευαισθησιών και λογική κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, μιας και η σημερινή κατάσταση δεν κολακεύει κανένα πολιτισμένο πολίτη.

Βέβαια, με μόνη την απλή και μόνη προσωπική άποψη και γνώμη δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόοδος στο θέμα, πρέπει όλοι μας να δώσουμε την ευκαιρία και στους επιστήμονες, με κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά, μέσα από μια ή δύο εναλλακτικές προτάσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των Δήμων, από Κύμη έως Κάρυστο να τεκμηριώσουν την τελική πρόταση, και όλοι μαζί να προωθήσουμε την υλοποίησή της.

Όμως μέχρι να γίνει αυτό, πιστεύω πως πρώτα πρέπει άμεσα να κινηθούμε στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης και των μπλε κάδων. Υπάρχουν ήδη Δήμοι που εφαρμόζουν το πρόγραμμα, όπως ο Δήμος Χαλκίδας, να πάρουμε την εμπειρία τους και να προχωρήσουμε άμεσα...... χθες!

Για να πάρει μπροστά το θέμα αυτό, υπάρχουν σήμερα οι συνθήκες και το κλίμα να προχωρήσει, όταν όλοι τουλάχιστον, είμαστε πεπεισμένοι πως δεν πρέπει και σε αυτό τον τομέα να είμαστε τελευταίοι...

Πρέπει να πάρουν θέση όλοι υπεύθυνα πέρα και πάνω από μικροπολιτικάντικους πειρασμούς ...ούτε, κάτω από πίεση καμιά φορά και ανημέρωτων πολιτών για να κάνουμε τους καλούς, αλλά στην ουσία τους επιζήμιους στην κοινωνία και στο μέλλον των παιδιών μας.

Όποιος δεν σπάει αυγά δεν κάνει ομελέτα! Τώρα είναι η ώρα.

Προτείνω ανοικτή συνεδρίαση του Συνδέσμου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Νοτίου Ευβοίας το πρώτο 15ήμερο του Σεπτέμβρη με συμμετοχή φορέων, του Νομάρχη και Βουλευτών, ώστε ενώπιος-ενωπίω, να πάρουν θέση όλοι, και έτσι ο Σύνδεσμος να προχωρήσει ταχέως στα απαραίτητα βήματα για την υλοποίηση των αποφάσεων.

Ευχολόγια και λιβάνια δεν έχουν πλέον χώρο στην εφαρμοσμένη πολιτική δράση και πρωτοβουλία. Χρειάζεται θάρρος και αποφασιστικότητα, διεκδίκηση και αγώνα, ακόμα και για τα αυτονόητα. Σε τέτοιου είδους προσπάθειες πρέπει όλοι να'μαστε παρόντες".

Σχετικά θέματα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.