Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Βραβεύτηκαν μαθητές της Χαλκίδας για τα "στολίδια της θάλασσας" στο Μουσείο Γουλανδρή

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009, 09:59
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του ελληνικού νησιού και της θάλασσας» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας- Κέντρο Γαία, το Σάββατο 23 Μαίου βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα «Στολίδια της θάλασσας». Ο Σύνδεσμος διοργανώνει κάθε χρόνο διαγωνισμούς ζωγραφικής για παιδιά, με συγκεκριμένα θέματα, όπως η θάλασσα, το νερό πηγή ζωής, το ουράνιο τόξο, η γειτονιά μου άλλοτε και τώρα. Σε αυτό το διαγωνισμό το θέμα ήταν τα στολίδια της θάλασσας. Στην κριτική επιτροπή ήταν οι εξής:

  • Νικόλας Ανδρικόπουλος, ζωγράφος, εικονογράφος παιδικού βιβλίου
  • Έλλη Σολομωνίδη - Μπαλάνου, ζωγράφος, σκιτσογράφος
  • Βάσω Ψαράκη, ζωγράφος, εικονογράφος παιδικού βιβλίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα τρία πρώτα βραβεία, τα οποία κέρδισαν παιδιά από τη Χαλκίδα. Συγκεκριμένα δόθηκαν:

  • Α'βραβείο στην Αρίστη Μακρυγιαννάκη, 10 ετών, 19ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας
  • Β' βραβείο στο Σέργιο Μπαλάκα, 11 ετών, 5ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας
  • Γ' βραβείο στη Δήμητρα Γιαννακού, 6 ετών, 13ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας και στη Χρυσηίδα Λυμπερίδη, 9 ετών, 19ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα που διαγωνίστηκαν προέρχονται από την Λήμνο, Σύρο, Σίφνο, Χάλκη, Κάρπαθο, Πάρο, Ρόδο, Χαλκίδα και από το Μουσείο Παιδικής Τέχνης.

Τα βραβεία απένειμε η Πρόεδρος του Μουσείου κ. Νίκη Γουλανδρή. Επίσης η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μαρία Κωνσταντινίδη απένειμε επαίνους σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Τα παιδιά συνόδευσαν οι δασκάλες ζωγραφικής κ. Μαρίνα Ντόβρου, η κ. Μαρίνα Παπαστάμου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας κ. Αννα Ντούρμα Μπαξεβάνη, μέλη των συλλόγων και γονείς.

Ακολούθησε ξενάγηση των παιδιών στις αίθουσες του Μουσείου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια μικρή δεξίωση στον κήπο του.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.