Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Προεκλογικές "κοκορομαχίες" ΚΚΕ και ΣΥΝ για τη συνθήκη του Μάαστριχτ

Κυριακή, 31 Μαΐου 2009, 20:07
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας του ΣΥΝ, με αφορμή δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μαρίνου στο eviaportal.gr, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί και στηρίζει τη συνθήκη του Μάαστριχτ, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ψεύδη και σύμφωνα με το πολιτικό πλαίσιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές «Στόχος κάθε αριστερής πολιτικής πρέπει να είναι η κατάργηση της Συνθήκης του Μάαστριχ, του Συμφώνου Σταθερότητας, του Συμφώνου της Μπολόνιας, της οδηγίας Μπολκενστάιν, της Συνθήκης της Λισσαβόνας».

Στο σχόλιο του ΣΥΝ, απάντησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρει ότι ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Μαρίνος σημείωσε ότι "ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες για τη συνθήκη του Μάαστριχτ".

"Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ αντιδρά και αρνείται να αναλάβει αυτές τις ευθύνες. Είναι δικαίωμα της, αλλά με την απάντηση αυτή τεκμηριώνεται για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΝ χρησιμοποιεί τη διγλωσσία, για να καλύπτει τις πολιτικές του ευθύνες, να ξεγελάει τους εργαζόμενους, ακόμα και τους φίλους του. Με άλλη γλώσσα μιλάει για την ΕΕ ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου, με άλλη η δεύτερη υποψήφια, με άλλη ο τρίτος υποψήφιος, ό,τι θέλεις παίρνεις..." επισημαίνεται στην απάντηση.

Επίσης το ΚΚΕ αναφέρει ότι τον Ιούλη του 1992 ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ψήφισαν στην Ελληνική βουλή την επικύρωση της συνθήκης του Μάαστριχτ και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ στη Βουλή είχε δηλώσει «Το ζήτημα για εμάς τότε ήταν αν θα ήμασταν αρνητικοί, η θα ήμασταν "ανεκτικοί" στην ολοκλήρωση της Ευρώπης ασκώντας μια κριτική στον τρόπο που αυτή θα γίνει .... Επιλέξαμε τον δεύτερο δρόμο».

Σχετικά με την απάντηση της Ν.Ε. του ΚΚΕ, ο ΣΥΝ Ευβοίας αναφέρει: "Για να προχωρήσει μια συνεργασία με κάποιους κοινούς στόχους πρέπει οι συνεργαζόμενοι να προβάλουν αυτά πού τους ενώνουν και όχι αυτά που τους χωρίζουν. Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κάνει πρόταση σ' όλες τις αριστερές δυνάμεις και τους καλεί σε κοινή δράση ενάντια στις Ευρωσυνθήκες για να είναι ο αγώνας των εργαζομένων πιο αποτελεσματικός και να αντιμετωπίσουν την επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματά τους, για να μην πληρώσουν τις συνέπειες τις καπιταλιστικής κρίσης, για μια άλλη Ευρώπη των λαών του σοσιαλισμού και της ειρήνης. Αντί για μια θετική απάντηση το Κ.Κ.Ε. ακολουθεί το δικό του μοναχικό δρόμο προβάλλοντας την διαφορετική άποψη που είχε κάποια από τις συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή κάποια δήλωση στελέχους στο παρελθόν για τη συνθήκη του Μάαστριχτ και για τον Ευρωστρατό. Για να μην μας κρίνει για μια άλλη φορά αρνητικά η ιστορία, πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του που είναι τεράστιες στην περίπτωση της διασπαστικής τακτικής περιχαρακώνοντας δυνάμεις που ενωμένες πάνω σε αυτά που συμφωνούν θα δημιουργούσαν μία άλλη δυναμική και ελπίδα".

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.