Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κύμη

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009, 17:33
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο δήμο Κύμης.

Την Τρίτη 24 Μαρτίου, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημοσίων και κοινοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Ι.Δ και Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις 11 π.μ., θα συγκεντρωθούν οι μαθητές στον ανδριάντα του Ιωάννη Βελισσαρίου, με την παρουσία δημάρχου, δημοτικών συμβούλων και άλλων τοπικών αρχών. Θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος από μαθητές γυμνασίου υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Μουσικής κ. Θεοδώρου Παναγιώτη.

Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει λαμπαδηδρομία από μαθητές γυμνασίου και λυκείου Κύμης, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με υπεύθυνο τον κ. Χριστόπουλο Βασίλειο, αντιδήμαρχο.

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου, στις 6.30 π.μ., ομάδα μαθητών γυμνασίου θα αναγγείλει το χαρμόσυνο της ημέρας με εμβατήρια, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Μουσικής κ. Θεοδώρου Παναγιώτη.

Στις 7 π.μ., χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνη καμπανοκρουσία των εκκλησιών, στις 7.30 π.μ., έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της Κύμης (Γεωργίου Παπανικολάου) από διμοιρία του στρατού, στις 11.20 π.μ., οι Καμπάνες του μητροπολιτικού ναού Αγίου Αθανασίου θα σημάνουν για την τέλεση της Δοξολογίας, στις 11.30 π.μ. τέλεση Δοξολογίας.

Μετά τη Δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Α' δημοτικού σχολείου Κύμης, κ. Μάρκου Δήμητρα. Στη συνέχεια θα τελεσθεί Τρισάγιο στο χώρο μπροστά από το Ηρώο στην Κεντρική Πλατεία και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του δήμου και του νομού, από εκπροσώπους σχολείων, συλλόγων και φορέων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ο Εθνικός Ύμνος από μαθητές γυμνασίου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Μουσικής Θεοδώρου Παναγιώτη. Θα ακολουθήσει η παρέλαση των σχολείων και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.