Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Έκαψαν τα αυτοκίνητα διευθυντή της ΛΑΡΚΟ

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009, 17:36
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Πηγή: Τα Νέα, του Γιώργου Παλαμιώτη
www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4505531&ct=1

Την εκδοχή να συνδέεται ο εμπρησμός των δύο αυτοκινήτων διευθυντικού στελέχους της ΛΑΡΚΟ με τις επαπειλούμενες απολύσεις στην εταιρεία καθώς και με τις καταγγελίες της ΔΑΚΕ για τις υψηλές αμοιβές στελεχών της επιχείρησης, ερευνά η Αστυνομία στη Λαμία. Τα δύο αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. ιδιοκτησίας της συζύγου του οικονομικού διευθυντή της ΛΑΡΚΟ και ένα τζιπ που του είχε παραχωρηθεί από την εταιρεία, ήταν σταθμευμένα κάτω από το σπίτι του στο Μαρτίνο Φθιώτιδας.

Αρχικά τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Πυροσβεστική εκτιμήθηκε ότι είναι ένα απλό συμβάν και αποδόθηκε σε τυχαία γεγονότα. Λίγο πριν το μεσημέρι όμως προέκυψε μια εντελώς διαφορετική διάσταση, αφού έγινε γνωστό ότι το πρωί της Τετάρτης η ΔΑΚΕ εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν τα προβλήματα γύρω από τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας και την απειλή της ανεργίας για εκατοντάδες εργαζόμενους. Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στις μεγάλες αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και ειδικότερα ονομαστική αναφορά στον συγκεκριμένο διευθυντή και σε έναν ακόμη εκ των διευθυντών για αμοιβές που ξεπερνούν για τον πρώτο 5.200 και για το δεύτερο 9.000 ευρώ.

Όταν έγινε γνωστή στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας η ανακοίνωση- καταγγελία, θεωρήθηκε ότι εμμέσως στοχοποιήθηκε ο συγκεκριμένος διευθυντής. Το τελευταίο διάστημα οι απειλές των απολύσεων είναι συνεχείς για τους περίπου 1.000 εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ μετά τα αξεπέραστα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πτώση των τιμών νικελίου στη διεθνή αγορά.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.