Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απόθεσεις υλικών δίπλα σε κατοικημένες περιοχές του δήμου Δυστίων προκαλούν αντιδράσεις

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008, 23:17
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων, με επιστολή του στο νομάρχη Ευβοίας, στο δήμαρχο Δυστίων, στις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Υγιεινής της Ν.Α. Ευβοίας και με κοινοποίηση στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, αναφέρει το γεγονός της απόθεσης φορτίων με άγνωστο υλικό δίπλα σε κατοικημένες περιοχές του δήμου Δυστίων. Κυκλοφορεί η φημολογία ότι πρόκειται για τέφρα από επικίνδυνα υλικά. Παρατίθεται στη συνέχεια η επιστολή του συλλόγου:

"Οπως μας καταγγέλθηκε απο κατοίκους της περιοχής τον τελευταίο μήνα στα όρια του Δήμου Δυστίων παρατηρείται το φαινόμενο της απόθεσης άνω των 20 φορτίων, υλικού αγνώστου σύστασης και προελέυσης με όψη τέφρας γρίζου χρώματος σε σημεία δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και συγκεκριμένα:

  • α) σε αγροτεμάχιο επι της οδού Λεπούρων -Καρύστου δίπλα στο βενζινάδικο Πόγκα Β. κοντά στα Κόσκινα,
  • β) σε αγροτεμάχιο στα όρια του χωριού Κριεζά πριν το Σουληνάρη όπου το υλικό έχει αναμειχθεί με μπάζα,
  • γ) σε αγροτεμάχιο στα Κριεζά κοντά στο ελαιοτριβείο Λαθουρά.

Κατα πληροφορίες μας μέρος του ιδίου υλικού είχε αποτεθεί και μπαζώθηκε στο χώρο της ΑΓΕΤ στο Κατακαλού από όπου λαμβάνεται ο σχίστης και στο σκουπιδότοπο των Πετριών.

Η ανησυχία μας είναι μεγάλη αν αποδειχθούν οι φήμες που κυκλοφορούν πως πρόκειται για τέφρα απο επικίνδυνα υλικά.

Η ανοιχτή και ελεύθερη απόθεση αυτού του υλικού ενέχει σοβαρούς κινδυνους αέριας ρύπανσης εδάφους και νερών, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι είναι δίπλα στον υδροβιότοπο της λίμνης του Δύστου.

Κατόπιν αυτών παρακαλούμε για την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών για τον έλεγχο επικινδυνότητας των υλικών, τον ελεγχο νομιμότητας των πράξεων μεταφοράς και απόθεσης και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία και ασφάλεια της ζωής των κατοίκων".

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.