Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δήλωση της κυρίας Περλεπέ για την Παγκόσμια ημέρα της Υγείας

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2008, 18:20
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Υγείας στις 7 Απριλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παροχή σύγχρονων, υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, ισότιμα και χωρίς διακρίσεις προς όλους τους πολίτες, είναι βασική υποχρέωση της πολιτείας.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με την πολιτική της τέσσερα χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν προώθησε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει οδηγήσει την κατάσταση στον τομέα αυτό σε τραγικό σημείο με τεράστιες συνέπειες για τους πολίτες.

Το ΕΣΥ τελεί υπό κατάρρευση υπό το βάρος των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που μένουν ανεπίλυτα και οξύνονται, όταν την ίδια στιγμή πριμοδοτείται από την κυβερνητική πολιτική ο ιδιωτικός τομέας υγείας.

Στα Νοσοκομεία και στις άλλες μονάδες δημόσιας υγείας δεν γίνονται προσλήψεις, οι υποδομές του συστήματος έχουν εγκαταλειφθεί, στα απαραίτητα υλικά παρατηρούνται συνεχώς ελλείψεις, ενώ οι τιμές των φαρμάκων αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ιλιγγιώδης επίσης είναι η αύξηση των χρεών των νοσοκομείων με την παράλληλη μείωση των πιστώσεων για την υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας επί των συνολικών δαπανών ξεπέρασαν το 57%, φέρνοντας τη χώρα μας στη πρώτη θέση παγκοσμίως στο σχετικό πίνακα.

Αντί να ληφθούν κάποια μέτρα για την ανατροπή αυτής της οδυνηρής πραγματικότητας, η κυβέρνηση, προχώρησε πριν από λίγες μέρες σε ένα ακόμη χτύπημα των υγειονομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με το διπλασιασμό των ενσήμων για την απόκτηση βιβλιαρίου υγείας, υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 πολίτες της χώρας θα μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δυστυχώς, η 7η Απριλίου ως παγκόσμια ημέρα Υγείας, αποτελεί για τη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τραγική υπόμνηση της διάλυσης του ΕΣΥ με αποκλειστική ευθύνη της Ν.Δ. και της πολιτικής της».

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.