Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο δήμος Κηρέως χαιρετίζει την πρωτοβουλία "Πολίτες κατά του λιθάνθρακα"

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008, 23:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο δήμος Κηρέως, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει τη συγκρότηση της πρωτοβουλίας «Πολίτες κατά του λιθάνθρακα» αποτελεούμενη από φορείς και συλλόγους της χώρας που αντιδρούν στη χρήση του λιθάνθρακα ως καύσιμο ηλεκτροπαραγωγής. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση:

"Μετά τη Συμμαχία των Δήμων και της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF - ΕΛΛΑΣ εναντίον του λιθάνθρακα, μια ακόμη πανελλαδική πρωτοβουλία ενεργών πολιτών έρχεται να ορθώσει ανάστημα ενάντια στα επιχειρούμενα σχέδια για εγκατάσταση λιθανθρακικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα μας.

Στην κοινή αυτή προσπάθεια οφείλουμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας, να κινητοποιήσουμε τις κοινωνίες μας και να αποτρέψουμε το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα, ακυρώνοντας στη πράξη τέτοια σχέδια.

Στο δίκτυο «Πολίτες κατά του λιθάνθρακα» συμμετέχει η «Ομάδα Φίλων και Πολιτών Μαντουδίου» με την οποία ο Δήμος Κηρέως έχει αναπτύξει άριστες σχέσεις συνεργασίας. Η «Ομάδα Φίλων και Πολιτών Μαντουδίου» επιτελεί σημαντικότατο έργο στην ενεργοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας. Οι προσεκτικές της παρεμβάσεις και οι παροχή τεκμηριωμένων επιστημονικά πληροφοριών από τον δικτυακό της τόπο την καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο.

Έχοντας ως κοινή αφετηρία την αγάπη για τον τόπο μας, το όραμα για μια άλλη ανάπτυξη που θα αξιοποιεί και θα διαφυλάσσει το περιβαλλοντικό πλεονέκτημα των περιοχών μας, ας συνεργαστούμε και ας ενώσουμε τις προσπάθειές μας στον κοινό στόχο που είναι η αποτροπή εγκατάστασης των λιθανθρακικών μονάδων".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.