Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκδηλώσεις κοπής πίτας των Συστημάτων Προσκόπων της Εύβοιας

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2008, 20:28
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Τα Συστήματα Προσκόπων της Εύβοιας πραγματοποίησαν εκδηλώσεις για την κοπή της πίτας τους.

Κοπή πίτας 6ου Συστήματος Προσκόπων Χαλκίδας

Με την παρουσία και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Χαλκίδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το μεσημέρι της Κυριακής 13 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Ο Αρχηγός του Συστήματος Λάμπρος Κονδωνής και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (επιτροπής γονέων) Νάγια Αλτιπαρμάκη, αφού καλωσόρισαν το Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του, ευχήθηκαν καλή χρονιά και προχώρησαν στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος που δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται ανάμεσα σε παιδιά, ευχαρίστησε για τις προσφορές των Προσκόπων της πόλης στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και στα ιδρύματα της περιοχής. Δεν παρέλειψε να δώσει τις ευχές του για πρόοδο και ευημερία στους Προσκόπους και τις οικογένειές τους.

* * * *

Κοπή πίτας 1ου Συστήματος Χαλκίδας

Με τις ευλογίες του πατρός Ηλία Αγιαννίτη, παρουσία πολλών φίλων γονιών και παλαιών βαθμοφόρων πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χαλκίδας στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΠΑΧ το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιανουαρίου. Την εκδήλωση συντόνισαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (επιτροπή γονέων) κα Νανά Λαγού και ο Αρχηγός του Συστήματος Διονύσης Διακάκης.

* * * *

Κοπή πίτας 4ου Συστήματος Χαλκίδας

Με τις ευλογίες του πατρός Χαράλαμπου Ταραμίγκου, παρουσία πολλών φίλων γονέων και παλαιών βαθμοφόρων πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του 4ου Συστήματος Προσκόπων Χαλκίδας στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΠΑΧ το πρωί της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου. Την εκδήλωση συντόνισαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (επιτροπή γονέων) κα Βούλα Παπαναστασίου, ο Αρχηγός του Συστήματος Γιώργος Δράκος, και ο Υπαρχηγός Γιώργος Παύλου.

Όλες τις εκδηλώσεις χαιρέτισαν ο Τοπικός Έφορος Πρόσκοπων Χαλκίδας Κώστας Δερβεντζής, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ευβοίας Δημήτρης Καψούλης και ο πρώην Περιφερειακός Έφορος Γαληνός Λουτάρης.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις: η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Έλενα Βάκα, που υποσχέθηκε να σταθεί συμπαραστάτης στην προσπάθειά τους για την ανάδειξη του χώρου του Προσκοπείου στη Σουβάλα, παλαιοί βαθμοφόροι όπως ο πρώην Τοπικός Έφορος Μιχάλης Τσιριγώτης και ο πρώην Περιφερειακός Έφορος Γιώργος Λάμπρου, οι γονείς των 250 Προσκόπων και πολλοί φίλοι.

* * * *

Κοπή πίτας 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Λίμνης

Σε μια όμορφη εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο του Δήμου Ελυμνίων, οι Ναυτοπρόσκοποι της Λίμνης το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου έκοψαν τη βασιλόπιτα του τοπικού Συστήματος. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελυμνίων κ. Κωνσταντίνος Μάρκου, ο Λιμενάρχης Λίμνης και Πρόσκοπος κ. Δημήτριος Βαφειάδης, οι Έφοροι των Προσκόπων της Εύβοιας Δημήτριος Καψούλης και Κωνσταντίνος Ντάνης, ο πρώην Τοπικός Έφορος κ. Κωνσταντίνος Τσιροδημήτρης, αρκετοί φίλοι και συμπαραστάτες του τοπικού Προσκοπισμού και φυσικά οι γονείς των 60 μικρών μας Λυκοπούλων και Προσκόπων. Την εκδήλωση συντόνισαν ο Αρχηγός του Συστήματος Δημήτριος Ζούτσος και ο πρόεδρος της ΕΚΣ (επιτροπής γονέων) Σταμούλης Ταγάρας.

* * * *

Κοπή πίτας 1ου Συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίων

Την Κυριακή το απόγευμα 3 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγ. Νικολάου Ψαχνών, οι Πρόσκοποι των Μεσσαπίων μαζί με φίλους και συγγενείς έκοψαν τη βασιλόπιτα και ευχήθηκαν με κέφι και τραγούδι για το νέο έτος. Παρευρέθηκαν ο Αντινομάρχης κ. Αθανάσιος Καλαβρής, ο δημοτικός Σύμβουλος και ιδρυτής των εθελοντών δασοπυροσβεστών Ψαχνών κ. Σπυρίδων Ραπτάκης, οι Έφοροι των Προσκόπων της Εύβοιας Δημήτριος Καψούλης και Γεώργιος Γιαννούλης, καθώς και αρκετοί Βαθμοφόροι από τα προσκοπικά Συστήματα της Χαλκίδας και φυσικά οι γονείς των 40 Λυκοπούλων και Προσκόπων του Συστήματος. Την εκδήλωση συντόνισαν η αρχηγός του Συστήματος Παναγιώτα Γκάβαλη και η πρόεδρος της ΕΚΣ (επιτροπής γονέων) Αγγελική Ρουσοδήμου - Συκά.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.